Vrouw maakt statement met buikfoto vlak na geboorte

Vrouw maakt statement met buikfoto vlak na geboorte
  • in Baby
  • 7
  • 59179
  • 04/02/2017

Je ken het wel: van die scènes in films waarin vrouwen net bevallen zijn en met een gezonde blos en platte buik zielsgelukkig hun kind in de armen houden. Dat kan. Maar in 95% van de gevallen ziet de situatie er toch iets anders uit. Deze vrouw stelde zich kwetsbaar op en liet dat zien.

Een afbeelding van moeder Erica Andrews gaat viraal door het statement dat ze ermee maakt. Naast een foto van zichzelf waarbij ze haar lichaam toont, 24 uur na de bevalling, zie je ook dat ze een luier voor volwassenen draagt en haar baby in een draagdoek. Ze schreef:

‘Dit is wat 24 uur na de bevalling eruitziet. Baby in doek. Huid op huid. Volwassen luiers. En een roze gloed. Mijn lichaam voelt alsof het een marathon heeft gelopen en mijn hart is wijd open van de reis van gisteren. Een geboorte opent ons als een aardbeving de aarde opent, en ik ben nog steeds in de intieme, breekbare fase van die opening.’ Maar het is niet alleen haar lichaam dat anders aanvoelt, legt Erica uit. ‘Ik voel me rauw. Emotioneel. Anders’, schreef ze. ‘Ik voel me alsof ik op het golvende oppervlak van de kabbelende zee zit, heen en weer geworpen tussen geluk, dankbaarheid, melancholie en verdriet.’ Bevallen is misschien wel een van de grootste - en mooiste – veranderingen in het leven. Erica schreef: ‘23 uur geleden hield ik een leven binnenin mij en 24 uur geleden begon het in mij te stromen, en kwam het terecht in mijn wachtende handen. De leegte in mijn buik geeft me een heftig gevoel en brengt me naar de realiteit, maar dan is er ineens dat nieuwe leven, op zoek naar de borst, en voel ik me weer heel.’

Reacties
De post heeft al meer dan 30.000 shares en 116.000 likes, met duizenden mensen die reageren en hun waardering voor Erica's eerlijkheid uiten in combinatie met haar ongebreidelde vreugde voor haar nieuwe baby. ‘Ik was nooit zo moedig. Mezelf zo kwetsbaar opstellen en mijn lichaam net na de zwangerschap laten zien? Nooit. Ik voelde me afschuwelijk, maar ik kijk naar je en zie hoe mooi je kijkt… Ik wou dat ik had niet zo oppervlakkig was geweest. Ik creëerde (twee) wonderen, ik moet trots zijn op wat mijn lichaam heeft gedaan.’

Bevallen is niet stralend in je ziekenhuisbed liggen met je pasboren baby, zoals in de films. Het is heftig en het is rommelig, maar het is ook mooi.

Like Babybytes.nl op Facebook en volg ons op Twitter voor meer artikelen.

Beeld: Facebook

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50