Vrouw bevalt van meisje in restaurant Leiden

Vrouw bevalt van meisje in restaurant Leiden

Een hoogzwangere vrouw is maandag aan het begin van de avond in een restaurant in Leiden bevallen van een meisje. De vrouw kwam rond 16.30 op het terras zitten met rugklachten. De vrouw bleek al heftige weeën te hebben toen ze bij het restaurant aankwam.

Weeën

“Ze had pijn”, vertelt de chef bediening van restaurant Annie’s in het AD. “Haar man had al door dat het menens was en ging de auto halen. Maar ondertussen kwam een andere gast en die merkte dat mevrouw al heel kort achter elkaar weeën kreeg. ‘Bel 112', zei die gast”.

Verloskundige op het terras

De bevalling was dus al begonnen, de hoogzwangere vrouw werd achterin het restaurant op een bank gelegd. “Stomtoevallig bekeek een verloskundige net de menukaart op ons terras. Toen zij hoorde wat er aan de hand was, is ze ook meteen gaan helpen”.

Traumahelikopter

Er werden gelijk meerdere hulpdiensten opgeroepen om het in goede banen te leiden. De politie, een ambulance en de traumahelikopter arriveerden even later. Het medisch personeel was uiteindelijk op tijd om de vrouw te assisteren bij de bevalling.

Naam

De vrouw en het pasgeboren meisje moesten uit de kelder omhoog worden getild door de brandweer. Moeder en dochter zijn vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens Nu.nl heeft het meisje de naam Chloë gekregen.

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50