Vroeggeboorte mogelijk invloed op later liefdesleven

Vroeggeboorte mogelijk invloed op later liefdesleven

Te vroeg geboren mensen zijn later relatief ongelukkiger in de liefde. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse universiteit van Warwick. Er is een aanzienlijk kleinere kans dat zij een seksuele partner vinden of kinderen krijgen. 

Sociaal terughoudender

Het onderzoek wees uit dat prematuur geboren baby’s in hun latere leven 28 procent minder kans hebben op romantische relaties en 22 procent minder kans hebben om zelf kinderen te krijgen. Mensen die te vroeg geboren zijn, worden later verlegener en sociaal terughoudender, schrijven de onderzoekers: "Dat maakt het moeilijk om relaties aan te gaan". 

Studies

De onderzoekers analyseerden alle studies die zij konden vinden over het sociale leven van te vroeg geboren mensen. Deze studies waren afkomstig uit 21 landen waar ruim 4 miljoen volwassenen aan hebben deelgenomen. 

Ken of ben jij iemand die te vroeg geboren is? Herken je dit in relaties?

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Wondertje-num-5

    Mijn kerel is met 26 weken geboren en we zijn nog steeds bij elkaar en dat al 5 jaar en een mini onderweg die gelukkig niet zo koppig is as der pa dat ze eerder wil komen inmiddels 28 weekjes onderweg. Dus ik zeg die onderzoekers hebben ongelijk het kan wel

  • Mama-van-mo

    Ons zoontje werd op 29 weken geboren, is net 7 jaar. Een socialer en assertiever kind ken ik niet, geliefd bij iedereen. Zie niet direct dat hij plots introvert zou worden op latere leeftijd..

  • Minion1

    Ben zelf met 32 weken geboren heb op mijn 15e en relatie met mijn huidige man gekregen, nu 16 jaar laten ook een baby. Ik herken me hier dus niet in.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50