Voor het eerst zwanger: daar zijn twee streepjes!

Voor het eerst zwanger: daar zijn twee streepjes!

Sarah is voor het eerst zwanger. Omdat dit zo'n belangrijke periode in haar leven is, houdt ze een dagboek bij. Gelukkig voor ons deelt ze haar herkenbare en grappige verhalen op BabyBytes. 

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Of althans: de dag waarvan ík wist dat hij zou komen, is eindelijk hier. Het is de dag waarop ik voor het eerst in mijn leven een zwangerschapstest ga doen. Ik heb zelfs nog nooit een test gedaan om te controleren of ik niet per ongeluk zwanger was, dus dit is een extra spannend moment.

Vitamines

Mijn vriend en ik hebben twee maanden geleden besloten de volgende stap in onze relatie aan te willen gaan. We zijn allebei halverwege de dertig en het is tijd. Mijn eierstokken rammelen bijna mijn onderbuik uit als ik een baby zie en bij iedere zwangerschapsaankondiging uit mijn omgeving verschuift de jaloers-blij-ratio iets meer. Eerder heb ik een bezoekje gebracht aan de plaatselijke drogisterij, alwaar ik met knikkende knieën een potje multivitamines voor (aankomende) moeders kocht. Ik voelde me opeens weer alsof ik 16 was en mijn eerste condooms wilde afrekenen. 

Ik installeerde een ovulatie-app en hield mijn cyclus een maand bij. De maand daarna besloten we een poging te wagen. Ergens in mijn vruchtbare week grepen we onze kans, zoals je dat doet als je hoopt een kindje te maken en toen kon het Grote Wachten beginnen. De twee langste weken van mijn leven braken aan. Ik voelde krampjes en bedacht allerlei kwaaltjes. Had ik nu gevoelige borsten? Was mijn reukvermogen beter dan anders? Ik was misselijk! Of zat dat voornamelijk tussen mijn oren? 

Symptomen

Ik googelde me suf op 'eerste symptomen zwangerschap' en was vervolgens uitermate teleurgesteld als ik las dat 'het uitblijven van de menstruatie' het meest voorkomende en duidelijke symptoom is. Die kende ik namelijk wel, maar dat. was. nog. zo. lang. wachten! De dagen kropen voorbij, maar uiteindelijk was die dag dan eindelijk aangebroken. Vlak voordat ik testte, dacht ik: 'als ik nu niet zwanger ben, dan wil ik mijn kinderwens voorlopig nog even parkeren. Ik weet niet eens of ik er wel aan toe ben dat mijn leven zo gaat veranderen. En die wachtweken? Die wil ik voorlopig niet meer meemaken!'

Testmoment

Ik scheurde de verpakking van de zwangerschapstest open, las zorgvuldig de instructies en probeerde zo vakkundig mogelijk in een plastic bekertje te plassen. Hierbij kreeg ik het echter voor elkaar om niet alleen mijn handen, maar ook de toiletbril én de badkamervloer van druppels urine te voorzien. Ik doopte het teststaafje even in de lauwwarme plas en keerde terug naar de slaapkamer, waar mijn wederhelft nog even onder de dekens lag. De zwangerschapstest lag aan zijn kant van het bed op een nachtkastje. 

Na een aantal minuten - die voor mijn gevoel uren leken te duren - pakte mijn vriend de test beet. "Ik kan niet uitsluiten dat je nu mijn urine vast hebt!" zei ik, in een poging de spanning even te snijden met een semi-komische opmerking. Mijn vriend reageerde niet en gaf mij zonder de kijken de test. "Ah, niks!" zei ik. Zie je wel! Ik liet hem het venstertje zien, waar ik - ik had mijn bril niet op - niets zag. 

"Lieverd, er is echt wel een streepje hoor!" zei hij vol ongeloof. "We worden papa en mama."

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50