Vlaanderen krijgen mogelijk rookverbod in auto met kinderen

Vlaanderen krijgen mogelijk rookverbod in auto met kinderen

Onze Zuiderburen zijn er bijna over uit: een rookverbod in de auto met kinderen. De Walen lieten al weten dit verbod door te voeren en nu volgen de Vlamingen mogelijk ook.

In Frankrijk, Engeland, Wales, Schotland, Ierland en Australië geldt er al een verbod op roken met kinderen in de auto. De Vlaamse minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege, zei dat ze in navolging van haar Waalse collega een rookverbod wil invoeren in auto’s met minderjarigen, meldt de Belgische nieuwssite DeMorgen.be. Bij de Walen kost een overtreding van dit verbod 150 euro, Vlaanderen gaat nog even bekijken welke sanctie er wordt toegepast.

Lees ook:
Grotere rol voor huisarts bij het voorkomen van roken bij kinderen

Veel voorstanders

In België zijn er veel voorstanders voor dit verbod. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting tegen Kanker. Maar liefst 93 procent van de Belgen juicht dit verbod toe. Ook onder de rokers zijn veel voorstanders te vinden, zo’n 88 procent.

En Nederland dan?

In 2015 pleitten Nederlandse long- en kinderartsen voor een rookverbod in een auto met kinderen, maar de Tweede Kamer vond dit ‘een brug te ver gaan’.

Vind jij dat er in Nederland ook zo'n verbod moet ingaan of vind je het onzin?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (10) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50