Vind jij het goed als je zieke kind op de kinderopvang paracetamol krijgt? 

Vind jij het goed als je zieke kind op de kinderopvang paracetamol krijgt? 
 • in Kinderen
 • 11
 • 1931
 • 05/01/2023

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


 • Bibapoes

  alleen in overleg. Als ze echt ziek zijn, blijven ze thuis.

 • Mama-R

  Nee, als mijn kinderen ziek zijn horen zijn thuis bij mij te zijn.

  Ook werk ik in de opvang.. kinderen die ziek zijn moeten gewoon naar huis. Er is niet maar 1 kind aanwezig, maar 16. Kan je dan 1 ziek kind de zorg bieden die hij/zij nodig heeft.. er zijn ook nog andere kinderen. Moet je collega dat dan in haar eentje doen?

  Andere medicijnen gaan ook via toestemmingsformulieren. Dus zomaar iets geven kan helemaal niet. Wat als je het niet doorgeeft en ze thuis nog meer krijgen, omdat ze niet wisten dat er iets gegeven is etc..

 • Dromer87

  Na overleg mogen ze een pcm geven, maar dan nog zorg ik dan wel dat ik of iemand anders mijn kind kan ophalen, zodat die lekker thuis kan zijn. Daar hoor je te zijn als je je niet lekker voelt, is mijn mening.

  Er moet dan wel een mail gestuurd worden, zodat ze zwart op wit hebben staan dat ik akkoord heb gegeven. Zonder toestemming geven ze niks.

 • Bananenplant

  Uiteraard alleen na overleg. Lijkt me prima. Zoontje al een paar keer "ziek" geweest terwijl er met 1 paracetamol niks aan de hand was en blij aan het spelen. Zit je voor niks thuis van je werk.

  Snap er ook niks van, omdat ze andere medicijnen wel gewoon allemaal mogen geven.

 • AshleyJessy

  Andere medicijnen moeten ouders ook voor tekenen.

  Een paracetamol is alleen in geval van nood maar het kan een koortsstuip onderdrukken. Als het is uitgewerkt. Daarom moet het binnen 1,5u opgehaald worden.

  Ik kom uit de branche en een kindje was “ziek” zoals jij dat noemt. Niet fit, hangerig, huilerig, totaal niet zichzelf en vond niks fijn. Geen koorts want had thuis, wisten we achteraf, een zetpil gekregen. Om 1300 was dat uitgewerkt en kreeg dit kindje van 10 maanden een koortsstuip. Niet fijn kan ik je vertellen..

  Thuis voelt een kindje zich vaak fijner, als het niet fit is, dan op de opvang waar niet alle aandacht voor hem is. Een ziek/niet fit kind heeft nou eenmaal meer aandacht nodig dan dat de leidsters hem/haar kunnen geven en buiten dat, het kindje wilt zijn ouders. In the end kunnen die beter voor hun zieke kind zorgen dan leidsters met nog 11-16 kids om zich heen..

 • Bananenplant

  Tja, dat geldt voor elke dag dat ik beter voor mijn kind kan zorgen dan de opvang, opdoeken dan maar?

  Met "ziek" bedoelde ik in mijn geval oorpijn door oorontsteking. Doe je gewoon weinig aan en is erg vervelend maar met paracetamol voelde kind zich prima. En uiteraard konden we ophalen als kind zich niet lekker voelde. Maar paracetamol mocht niet dus kind thuis gehouden en die heeft vrolijk gespeeld een paar dagen (met paracetamol). Toen kind vervolgens antibiotica moest omdat de ontsteking maar niet weg ging, mocht dat wél op de opvang. Wat is dan het verschil?

  Sowieso mijn kind is om de haverklap verkouden/niet fit/noem maar op en is kind weer thuis. Op een gegeven moment roei je ook als ouders met de riemen die je hebt, dus als het soms in de milde situaties eens opgelost kan worden met een paracetamol is dat fijn!

 • Nog-even!

  Ja, dat kan ik....

 • Nog-even!

  Met 1 paracetamol is je kind nog steeds ziek. Je inderdrukt alleen de koorts en pijn. Dat er dan niks aan de hand is, is dus onzin. Je kind had ook mét paracetamol oorontsteking. Een lijf herstelt beter in de rust van thuis, dan in de drukte van het kdv.... Dat vind ik wel degelijk een goede reden om een kind thuis te houden.

 • Bananenplant

  Kan jij zomaar 2 weken thuis blijven van je werk elke keer als kind iets onder de leden heeft?vwat in de eerste jaren erg vaak is?

 • Jvb

  Nee. Ze mogen geen medicijnen oid geven zonder toestemming van de ouders. En als ik gebeld wordt dat ze denken dat mijn kind pijnstilling nodig heeft, dan haal ik ze op want dan zijn ze niet fit genoeg voor de opvang. Ook niet als het met een paracetamolletje nog wel een uur of wat goed gaat daarna.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50