Vijf tips voor een comfortabele zwangerschap

Vijf tips voor een comfortabele zwangerschap

Tijdens mijn tweede zwangerschap, was ik veel makkelijker. Waar ik mezelf tijdens mijn eerste zwangerschap nog in ingewikkelde bochten probeerde te wringen, probeerde ik het de tweede keer bovenal zo comfortabel en makkelijk mogelijk te houden voor mezelf. Vandaag deel ik met jullie mijn vijf beste tips.

1. Stap op tijd over op een zwangerschapsbroek

Toen ik zwanger was van mijn eerste vond ik het cool om mezelf zo lang mogelijk in ‘mijn eigen kleren’ te proppen, onder het mom van ‘mijn lijf is heus nog niet veranderd!’ Toen ik uiteindelijk met zestien weken op aanraden van mijn zus een zwangerschapsbroek aantrok, was dat een grote opluchting. Eindelijk normaal uitademen en geen drukkende knoop meer in je buik. Aan het begin mijn tweede zwangerschap wist ik niet hoe snel ik mijn zwangere derrière in een zwangerschapsbroek moest heisen. Nice ’n comfy.

Mijn tip? Schaf lekker op tijd een zwangerschapsbroek aan en als je voelt dat je knoop in je buik begint te drukken, doe jezelf dan een plezier en trek lekker een zwangerschapsbroek aan. Het is heus geen schande om daar aan toe te geven en het betekent niet dat je al ‘dik’ bent. Het is heel normaal dat je baarmoeder (en darmen!) in de eerste weken al uitzet en dat het daardoor dus onprettig kan voelen om een normale broek aan te hebben.

2. Geef je over aan gigantische onderbroeken

Toen mijn zus zwanger was en me een keer liet zien dat haar onderbroek bijna tot haar oksels reikte, heb ik mezelf helemaal krom gelachen. Nooit dat ik zoiets aan zou trekken! Maar ook daar kwam ik van terug toen ik zelf hoogzwanger rondhobbelde. Zoals je zwangerschapsbroeken hebt, heb je ook zwangerschapsonderbroeken. Charmant zijn ze niet, maar het zit zonder knellende randen en dat is echt héél prettig. Je hebt hoogzittende en laagzittende varianten en ze zijn gewoon verkrijgbaar bij de Hema.

3. Zorg regelmatig voor een avondje niets

Tijdens mijn eerste zwangerschap raasde ik in hetzelfde tempo door het leven als toen ik niet zwanger was. Ondanks dat kleine, bolle buikje was er toch niet veel veranderd? Totdat het me op een verjaardag opeens teveel werd en ik twee dagen non-stop heb zitten janken omdat alles me toch even teveel was geworden. Besef je dat je lijf hard aan het werk is om een baby te maken en dat die veranderingen energie kosten. Daarom mag je zonder schuldgevoel en zonder jezelf lui te vinden gerust meerdere avonden per week (of tenminste één avond per week) lekker helemaal niets doen. Zelfs als je niets doet ben je nog een baby aan het maken en dus eigenlijk keihard aan het werk ;-).

4. Kruip eens een avondje vroeg je bed in

Als je normaal een avondmens bent, is het even wennen als je al tijdens het avondeten zit te gapen alsof je drie nachten achter elkaar hebt doorgehaald. Voel jezelf niet schuldig, laat de boel lekker de boel en ga een avondje (heel) vroeg naar bed. Ik doe het zelf ook veel te weinig, maar je knapt er zó van op! En bovendien is voldoende rust goed voor jou én de baby.

5. Zeg zonder schuldgevoel wat af

Toch je week te vol gepland en voel je aan alles dat je toe bent aan wat rust? Gun jezelf dan die rust en zeg hier en daar een afspraak af. Mensen zullen volkomen begrijpen dat je moe bent als je zwanger bent en zo niet? Jammer dan. Jij bent nu het allerbelangrijkst. Als je je afspraak hebt afgezegd, ga dan door naar punt 4 ;-).

Wat doe jij / heb jij gedaan om je zwangerschap zo makkelijk mogelijk te maken?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Esther, 29, is getrouwd en moeder van twee prachtige dochters. Ze is online redacteur bij een bekend tijdschrift voor kinderen en in haar vrije tijd schrijft ze vaak en graag. 

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50