VIDEO: Zo ziet een gentle sectio eruit

VIDEO: Zo ziet een gentle sectio eruit

(VIDEO ONDER KLIKBARE LINK ONDERIN ARTIKEL)
Horen dat je niet natuurlijk kunt bevallen, maar een keizersnede krijgt: voor veel vrouwen is het een behoorlijke domper. Je kindje niet geboren zien worden, hem later pas op de borst krijgen, een operatiekamersetting: kan dit niet anders? Zeker wel! Je kunt ook voor een gentle sectio kiezen: een ‘natuurlijke’ keizersnede.

Lees ook:
Wat is een gentle sectio precies?

En Venezolaanse arts filmde deze bijzondere manier van geboorte en het filmpje is werkelijk prachtig. Hij plaatste de video op zijn Instagram waarin je ziet dat de arts heel voorzichtig de baby uit de buik haalt, beginnend met de benen. Ondertussen kijkt moeder mee. De keizersnede werd uitgevoerd omdat de baby in stuit lag en direct nadat de baby uit de buik gehaald is, werd hij bij zijn moeder op de borst gelegd. Net als bij de meeste vaginale bevallingen. 

Omdat de video nogal expliciet is en wellicht niet iedereen tegen dit soort videos bestand is, staat hij niet direct in het artikel maar kun je hem vinden onder deze link.

Wij op de redactie vinden het fantastisch om te zien en gunnen elke vrouw die een keizersnede moet ondergaan precies deze ervaring.

Heb jij ervaring met de gentle sectio?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50