Vervelende schoonouders? Zo deal je ermee

Vervelende schoonouders? Zo deal je ermee
  • in Relaties
  • 0
  • 2005
  • 11/10/2019

Als je voor iemand valt heb je vaak nog geen idee uit wat voor soort gezin hij komt. Je gaat er in eerste instantie vanuit dat ze net zo leuk als je lover zijn, maar schijn bedriegt. En toch zul je het ermee moeten doen.. Want hij is nu eenmaal wel content met zijn ouders.

Met onze tips kun je vanaf nu beter dealen met vervelende schoonouders:

Wees eerlijk tegen je lover

Dit kun je doen zonder je schoonouders zwart te maken. Als jij je ongelukkig in bepaalde situaties voelt mag je dit best benoemen. Je partner kan je namelijk ondersteunen als hij zich hier bewust van is. Dit is voor hem vele malen lastiger als hij geen idee heeft van jouw irritaties.  

Niet een kant kiezen

Dit is namelijk behoorlijk laag om te doen. En dit gaat hoe dan ook tegen je gebruikt worden. Kortom: hier wordt niemand gelukkig van. Probeer er het beste van te maken, meer dan je best kun je niet doen en dan valt jou in ieder geval niks te verwijten.

Voor jezelf opkomen

Uiteraard hoef je niet iedere sneer van je schoonmoeder te pikken, het is maar net hoe je er op reageert. Dit kun je tactisch en kordaat doen. Als zij ziet dat je voor jezelf op kunt komen is ze wellicht in het vervolg wat minder bijdehand tegen je. 

Wees geduldig

En let op je uitspraken. Neem het met een korreltje zout en probeer het niet groots te maken. Laat het hun probleem zijn en niet het jouwe. Focus je op je eigen mooie gezin en richt je op al het goede in plaats van die negatieve gebeurtenissen.

Hoe is de relatie met jouw schoonfamilie?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50