Verpleegkundige doneert maar liefst 30 liter moedermelk aan moeder met kanker

Verpleegkundige doneert maar liefst 30 liter moedermelk aan moeder met kanker
  • in Voeding
  • 2
  • 3181
  • 31/01/2018

Ashley Chestnut moest de borstvoeding aan haar kind stopzetten toen ze chemotherapie kreeg. Gelukkige was er een reddende engel: een verpleegkundige die rond dezelfde tijd als Ashley moeder was geworden en haar kon helpen aan moedermelk.

Ashley voelde een scherpe pijn in haar borst en schouder toen ze haar vijf maanden oude baby borstvoeding gaf. “De pijn was zo heftig dat ik mijn kindje niet meer kon optillen.”

Lees ook:
Alles wat je wilt weten over borstvoeding

Chemo tegen lymfeklierkanker

De pijn bleek niet iets onschuldigs te zijn. Ashley kreeg te horen dat ze lymfeklierkanker had. Gelukkig was het vroeg ontdekt en waren de vooruitzichten positief.

Ashley moest chemotherapie ondergaan en kon daardoor haar kindje helaas geen borstvoeding meer geven. Het was lastig om donormoedermelk te vinden voor haar zoontje aangezien hij een koemelk en soja intolerantie heeft.

Reddende engel

Maar als een wonder maakte ze kennis met verpleegkundige Jaclyn Kenney. Zij was een dag eerder dan Ashley bevallen van een dochter en had een voorraad aan moedermelk aangelegd. En wat zo bijzonder was: ook haar dochter heeft een koemelk intolerantie. Haar melk was dus uitermate geschikt voor het zoontje van Ashley.

Jaclyn: “Ik twijfelde geen moment. Ik had een vriezer vol met moedermelk. Ik ging naar binnen en vroeg of ze er interesse voor had.”

Moedermelk gedoneerd

Uiteindelijk heeft de verpleegkundige maar liefst 30 liter moedermelk gedoneerd. “Het was alsof mijn gebeden werden gehoord. Als moeder wil je je kind de juiste voeding geven. En met de hartverwarmende steun van een andere moeder kon ik hem dat geven!”

Bron: Parents.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50