Verloskundige: ‘Moeders, maak je niet druk over je schaamhaar tijdens bevalling’

Verloskundige: ‘Moeders, maak je niet druk over je schaamhaar tijdens bevalling’

Maak jij je wel eens zorgen over hoe het er daar beneden voorstaat als je moet bevallen? Online zijn talloze tips en tricks te vinden om er daar een beetje netjes bij te lopen als het moment daar is, maar een verloskundige vindt dat allemaal pure onzin: “Maak je alsjeblieft geen zorgen over je schaamhaar. We letten er niet op mits je de afgelopen week hebt gedoucht.”

Een anonieme verloskundige plaatste haar oproep op het sociale netwerk Reddit, omdat ze er een beetje genoeg van heeft dat (aanstaande) moeders zich zo druk maken over hun schaamhaar tijdens de bevalling. “Maak je er niet zo druk over! Als de baby er maar uit komt. Het maakt ons niet uit of je nu een volle bos hebt, zo kaal als een baby bent, of iets spannends hebt als een bliksemflits.”

Lees ook:
Zo bereid je je voor op de bevalling

'We merken het niet eens'

Ze vindt dat moeders zich niet in moeilijke bochten moeten wringen om het voor verloskundigen of artsen te doen, “want we merken het niet eens. Het is net als je haar laten doen en je partner merkt het niet eens.”

Maak jij je druk over hoe je er beneden uitziet als je moet bevallen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Charliecharlie

    Ik krijg als arts ook heel vaak een “oh sorry al een tijdje niet geschoren daar hoor…”. Echt. Wat geeft dat nou?!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50