Verhuizen tijdens de zwangerschap? 6 tips

Verhuizen tijdens de zwangerschap? 6 tips

Het kan natuurlijk zijn dat je tijdens je zwangerschap op je droomhuis stuit of dat je met de komst van de baby wat groter wil gaan wonen. In beide gevallen betekent het: verhuizen. Niet ideaal tijdens de zwangerschap, maar het is mogelijk.

1. Maak een lijst

Essentieel is de to-do-list. Maak een lijstje met taken en dingen die je moet regelen, die je elke dag af kunt strepen als de verhuizing nadert. Zorg wel dat het realistisch blijft, bekijk goed hoeveel je aan denkt te kunnen.

2. Begin vroeg

Begin al vroeg met inpakken. De dingen die je niet nodig hebt kunnen alvast in dozen gestopt. Hoe vroeger in de zwangerschap je begint, hoe meer energie je hiervoor hebt. Het scheelt een hoop stress op het eind.

3. Accepteer hulp

Als er mensen in je omgeving zijn die je willen helpen, neem die hulp dan aan. Hoe graag je het ook wil, op dit moment kun je alles gewoon niet zelf doen.

Lees ook:
Heel belangrijk: zo maak je je huis babyproof!

4. Geen zware spullen

Doe het niet, ook niet alleen even die ene doos. Je kunt geen zware spullen of meubels tillen als je zwanger bent, luister goed naar je lichaam.

5. Doe het rustig aan

Zoek manieren waarop je behulpzaam kunt zijn, zonder dat het je teveel kracht kost. Schoonmaakwerk of koffie en lunch maken voor de verhuizers is ook erg waardevol.

6. Schakel professionele hulp in

Als het nodig is, schakel dan professionele hulp in voor de verhuizing. Het zal je een hoop stress besparen.

Ben jij verhuisd tijdens de zwangerschap? Heb je nog tips?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50