Verantwoordelijkheidsgevoel van moeder slecht voor gezondheid vrouw

Verantwoordelijkheidsgevoel van moeder slecht voor gezondheid vrouw

Kinderen zijn hartstikke leuk, maar blijkbaar zijn ze voor een moeder slecht voor haar gezondheid! Het 24/7 verantwoordelijkheidsgevoel en ook de emotionele verantwoordelijkheid als het gaat om de opvoeding, drukken zwaar op de gezondheid van een vrouw.

Het onderzoek werd gedaan aan de Arizona Staatsuniversiteit en de Oklahoma staatsuniversiteit onder vrouwen met een relatie en kinderen tot 18 jaar. Het blijkt dat mannen zich steeds vaker bezighouden met het huishouden, maar dat vrouwen nog steeds als hoofd van het huishouden wordt gezien ook al heeft ze een baan.

Lees ook:
Lezeressen vertellen: 'Ik werk en mijn partner zorgt voor de kinderen'

Verantwoordelijkheidsgevoel

Bijna negen van de tien vrouwen heeft het gevoel de enige te zijn die verantwoordelijk is voor de organisatie van en agenda met activiteiten van het gezin. Volgens professor Suniya Luthar is dit een extreem groot deel, omdat 65 procent van de vrouwen een baan heeft. Zeven op de tien vrouwen zegt ook de zorg op zich te nemen als het gaat het reilen en zeilen in het gezin en het verdelen van huishoudelijke taken. En een groot gedeelte van de onderzochte vrouwen heeft het gevoel verantwoordelijk te zijn voor het welzijn van hun kind(eren). 80 procent gaf aan dat zij degene was die de namen van de leraren kenden en tweederde gaf aan dat zij degene in het gezin zijn die alert is op de emotionele behoeften van het kind.

Ongelukkig

Deze onzichtbare taken wegen zwaar op de mentale gezondheid van een vrouw. Volgens professor Luthar voelen vrouwen zich vaak leeg en voelen ze daardoor vaak ongelukkig, ook als het gaat om hun relatie.

Herken jij je hierin? Heb jij het gevoel dat je veel op je neemt als het gaat om je gezin en dat je je daardoor niet echt gelukkig voelt?

Bron: The Independent

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50