32% van de moeders raakt zwanger in de eerste maand!

32% van de moeders raakt zwanger in de eerste maand!

Dagelijks bezoeken zo'n 50.000 (aanstaande) moeders onze site. Een uitgelezen kans om soms aan onze nieuwsgierige aard toe te geven om jullie het hemd van het lijf te vragen. Wij waren deze keer namelijk benieuwd naar alles wat met het zwanger worden te maken heeft.

Hoe lang duurde het voordat onze lezeressen zwanger werden? Deden ze iets om dit proces te versnellen en de kans op een zwangerschap te vergroten? Waren ze bewust bezig met hun gezondheid en die van hun nog te verwekken kleintje? Wij vroegen het jullie en… jullie gaven massaal gehoor! Met 1972 respondenten mogen we ook deze enquête succesvol benoemen!

Multivitamines

91% van de (aanstaande) moeders werd bewust zwanger. Alle moeders die bewust zwanger zijn geworden, hebben zich voorbereid op een zwangerschap door vitamines te slikken. Tweederde van de aanstaande moeders heeft foliumzuur geslikt. Eénderde slikte zelfs speciale multivitaminen voor (aanstaande) zwangeren. 23% stopte met roken, het drinken van alcohol of drugsgebruik voor een gezonde start van het leven van hun kindje.

Eisprong, waar ben je?

44% van de vrouwen deed niets om de eisprong te timen. Bijna 400 aanstaande moeders gebruikten hier toch een app voor, 13% maakte gebruik van ovulatietesten, 7% voelt haar eisprong zelf en zo’n 8% was onder begeleiding in het ziekenhuis, waardoor haar eisprong goed in de gaten werd gehouden.  

Sexytimes

Als we zwanger willen worden, doen we bewust regelmatig aan seks rond de eisprong. Bijna 50% van de vrouwen geeft aan dat ze tijdens de conceptie-periode om de dag seks had. 20% deed het dagelijks en weer 20% eens in de drie dagen of minder.

Hoera!

De eisprong timen én regelmatig seksen heeft nut, zo blijkt: 32% van onze respondenten was meteen in de eerste maand zwanger en 30% geeft aan binnen drie maanden na het weggooien van de voorbehoedsmiddelen een positieve test in handen te hebben. 15% van de vrouwen geeft aan dat ze langer dan een jaar op een zwangerschap heeft moeten wachten.

Zwanger worden 

Ruim de helft van de vrouwen geeft aan veel meer bezig geweest te zijn met het zwanger worden, dan ze van tevoren had gedacht. Toch kijken de meeste vrouwen met een positief gevoel terug op het traject. Ze vonden het vooral spannend, bijzonder en leuk. Opvallend is dat vooral de moeders die snel zwanger geworden zijn dit zeggen. Moeders die langer hebben moeten wachten (10%), vonden het vooral stressvol om iedere maand in spanning te zitten.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

8 leden zijn nu online
Aanmelden