Vandaag is het Modderdag! Laat je kleintje dus lekker spelen!

Vandaag is het Modderdag! Laat je kleintje dus lekker spelen!

Modderdag. Ooit van gehoord? Ik ook niet, tot ik vorige week op een A4-tje bij het kinderdagverblijf van mijn zoon stuitte. "Volgende week is het MODDERDAG!" stond erop. Ik wist niet wat ik me daarbij voor moest stellen, dus ik besloot het eens uit te zoeken.

In 2009 werd het idee voor World Mud Day vastgelegd om kinderen eens bewust te maken van de natuur om zich heen. En om schaamteloos vies te mogen worden. Een internationale dag voor dit fenomeen was geboren. Marc Veerkamp heeft in 2013 Modderdag naar Nederland gehaald, waar sindsdien scholen, kinderdagverblijven, gastouders en BSO's massaal gehoor aan geven. 

Ieder jaar vindt Modderdag plaats op 29 juni, tenzij dat in het weekend valt. Dat is dit jaar gelukkig niet het geval, dus vandaag kan je kleintje naar hartelust los gaan in de derrie. 

Zelf organiseren

Gaat je kindje niet naar het kinderdagverblijf en lijkt het je toch leuk om mee te doen? Je kunt natuurlijk creatief zijn: gooi een emmer water leeg in je tuin en je kind kan z'n lol op. Of je doet niks en zet je kind halverwege deze regenachtige dag in een plantsoentje om de hoek. Hoe dan ook: ravotten in de modder kan altijd wel. Extra leuk is het echter als dat samen met andere kinderen kan, dus je kunt op de Modderdag-website ook even kijken of er in je buurt openbare modder-gelegenheiden zijn georganiseerd. 

Heel veel plezier in ieder geval! En... succes met het wassen na afloop! ;-)

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50