Vanaf volgend jaar een week betaald verlof voor partners

Vanaf volgend jaar een week betaald verlof voor partners

Nu krijgen partners twee dagen betaald verlof als hun kind net geboren is, maar minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid komt woensdag 21 februari met een wet die daar verandering in gaat brengen. Hierdoor krijgt de partner van de moeder vanaf volgend jaar een week betaald verlof.

Verder kunnen partners in het eerste half jaar na de geboorte vijf weken extra geboorteverlof krijgen. Een week wordt volledig doorbetaald en vijf weken keert het UWV 70 procent van het maandsalaris uit. Hiervoor gaan zowel werknemers als werkgevers een premie betalen.

Lees ook:
Ouderschapsverlof: hoe zit dat nu precies?

Beter band en verdeling taken

Minister Koolmees vindt het belangrijk dat het verlof wordt uitgebreid voor de band tussen ouder en kind. Ook is hij ervan overtuigd dat de taken in en rondom het huis vanaf het begin beter en eerlijker worden verdeeld. De moeder krijgt volgens hem de kans om ook aan haar carrière te blijven werken, meldt Nu.nl.

De Sociaal-Economische Raad (SER) kwam vorige week met een eigen advies. De SER pleit voor zes weken volledig doorbetaald verlof en wil dat dat geld uit de schatkist komt.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50