Vader gearresteerd voor het afpakken van telefoon dochter

Vader gearresteerd voor het afpakken van telefoon dochter

Toen vader Ronald Jackson in september 2013 een sms zag op de telefoon van zijn 12-jarige dochter, waarvan hij vond dat het ongepast was voor haar leeftijd, pakte hij haar telefoon af. Maar de moeder van het kind, Michelle Steppe, was het hier niet mee eens en belde de politie.

Jackson en Steppe zijn al jaren geen koppel meer, en Steppe is nu getrouwd met een politieagent uit Texas. Toen later die dag de politie aan de deur van Jackson kwam en vroegen om de iPhone 4 terug te geven, weigerde Jackson. ‘Op dat moment besloot ik dat de politie zich niet moest bemoeien met de opvoeding van mijn dochter’, vertelde hij KHOU 11 News woensdag.

Maar Steppe stond erop dat de telefoon van haar was en drie maanden nadat Jackson weigerde om ‘m terug te geven, kreeg hij een mail dat er aangifte was gedaan tegen hem voor diefstal van eigendommen. Er werd hem een pleidooideal aangeboden in januari 2014 als hij de telefoon zou teruggeven. In plaats daarvan nam Jackson een advocaat in de arm en verzocht om een juryrechtspraak.

Arrestatiebevel
De zaak verhuisde naar Dallas County en, buiten het medeweten van Jackson om, werd een arrestatiebevel uitgevaardigd voor zijn arrestatie. De politie kwam aan zijn deur rond 02:00 in april 2015, en Jackson werd geboeid meegenomen naar de gevangenis. ‘Het sloeg in mijn ogen nergens op dat zij zo’n big deal van zoiets kleins maakten’, zei Jackson. ‘Ik kon niet geloven dat ze zo ver zouden gaan voor een mobiele telefoon. Dit was niet oké.’ Hij betaalde 1500 dollar borg en werd vrijgelaten na een nacht in de gevangenis.
‘Ik heb nog nooit zoiets gezien’, zegt John Cook, een van Jacksons advocaten tegen KHOU woensdag. ‘Je zou denken dat we in een show van Jerry Springer zijn beland.’

Na een rechtszaak van slechts twee dagen - waarin Jacksons dochter, nu 15, getuigde - Dallas County Criminal Court-rechter Lisa Green eiste dat de jury Jackson niet schuldig zou bevinden, onder vermelding van onvoldoende bewijs om een diefstal te bewijzen. Steppe was het echter niet eens met de uitspraak. ‘Zelfs als je iets met je eigen geld koopt en je hebt de bon, is het niet van jou', zei ze. ‘Iemand kan het blijkbaar van je afpakken.’

Afstand
Hoewel Jackson de zaak won en het is toegestaan om de telefoon te houden, zei hij dat hij zich moet ‘afscheiden’ van Steppe en zijn dochter als gevolg van dit incident. ‘Ik kan nooit meer opnieuw een relatie met hen hebben’, zei hij.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Bron: Yahoo Parenting

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50