Uroloog in opleiding helpt bij bevalling in het vliegtuig

Uroloog in opleiding helpt bij bevalling in het vliegtuig

Het zal je maar gebeuren: zo zit je relaxt in het vliegtuig en het volgende moment help je een medepassagier die te vroeg aan het bevallen is. Het overkwam de uroloog in opleiding, Sij Hemal.

In Nederland mag je tot je 36e week vliegen en als je een tweeling verwacht tot de 32e week. Je moet dan wel een ‘fit to fly’ van de verloskundige of een artis bij je hebben. Maar het verschilt per land, want de vrouw die Hemal moest helpen, was net 39 weken zwanger. Tijdens de vliegreis klaagde ze over pijn in haar borst en duizeligheid.

Lees ook:
Alles over reizen tijdens je zwangerschap

'Pijn leek op weeën'

Hemal wilde net een slokje van zijn champagne nemen, toen het vliegtuigpersoneel om medische assistentie vroeg. Hemal stak zijn hand op en werd naar de vrouw gebracht.

“Ze was bedekt een dekentje, dus ik kon niet zien dat ze zwanger is, maar de pijn die ze beschreef, leek op de pijn die bij weeën hoort.”

En dat bleek dus ook zo te zijn. Ze kreeg om de tien minuten een wee. Vier en een half uur voordat ze de eindbestemming New York zouden bereiken, moest hij helpen bij de bevalling.

Doorvliegen of niet?

Terwijl de vrouw naar de eerste klas werd gebracht, overlegde Hemal met de piloot wat ze het beste konden doen: een landing maken op een militaire basis op de Azoren dat nog op twee uren vliegen lag, of door naar de eindbestemming, New York.

Hemal raadde aan om door te vliegen naar New York.

Vliezen gebroken

De uroloog in opleiding had gedacht dat hij haar moest bijstaan met het opvangen van de weeën en haar goed in de gaten moest houden, maar tijdens een controle braken haar vliezen en wist hij dat ze tijdens de vlucht zou gaan bevallen. Na een half uur beviel ze van een gezonde zoon, die de naam Jake kreeg. Omdat het jongetje is geboren in Amerikaans luchtruim heeft hij een Amerikaans paspoort gekregen.

Na de landing werden de moeder en zoon naar het ziekenhuis gebracht ter controle. Later die dag werden uit het ziekenhuis ontslagen en zijn ze nu bij vrienden in New York aan het bijkomen.

En Hemal? Hij kreeg als beloning een fles champagne en een voucher van de vliegtuigmaatschappij.

Bron: Dailymail.co.uk

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50