Uitdroging: wat te weinig slaap met moeders kan doen

Uitdroging: wat te weinig slaap met moeders kan doen

Als je een baby hebt of een klein kindje heb je waarschijnlijk te kampen met weinig slaap. We weten allemaal dat we ons hierdoor lichamelijk niet op ons sterkst voelen. Maar wat je waarschijnlijk nog niet wist is dat te weinig slaap kan leiden tot lichamelijke uitdroging.

Dit bleek uit onderzoek. Het onderzoek werd gedaan onder 25000 mensen in Amerika en China. De mensen die slechts 6 uur sliepen hadden een meer geconcentreerde urine en tot wel 60% meer kans op uitdroging. Maar hoe kan dit? Volgens de onderzoekers heeft dit te maken met het hormoon vasopressine. Dit is een hormoon wat pas later in de nacht wordt aangemaakt door het lichaam. 

Het is zelfs in staat om water uit onze urine te trekken zodat we niet te veel vocht verliezen als we gaan slapen. Je voelt ‘m waarschijnlijk al: een te kort aan slaap belemmert deze werking. De vasopressine is niet goed in staat om haar werk te doen en daardoor werkt het hydratatie niveau niet zoals dat zou moeten. 

En daarnaast kan uitdroging er ook weer voor zorgen dat je slechter slaapt. Het is dus een vicieuze cirkel die je niet draaiende wil houden. Drink voldoende en probeer voldoende te slapen mommy! 

Denk jij dat jij voldoende uurtjes slaapt?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50