Uit eten met de baby, 7 tips

Uit eten met de baby, 7 tips

In mijn woonplaats Amsterdam heb je talloze eetgelegenheden waar wij als gezinnetje ook graag gebruik van maken. Voordat Rosie er was, gingen wij al vaak buiten de deur eten. Met baby wordt dat natuurlijk een stuk minder, maar we gaan nog steeds uit eten en nemen haar ook meestal gewoon mee. Hier een aantal tips & tricks!

1. Voed je baby van te voren

Of dat nou borstvoeding is of een prakje, zorg dat je baby goed gevuld op pad gaat. Zo voorkom je dat je met een schreeuwend, hangry kindje in het restaurant zit. Als je kindje wat ouder wordt, kan hij natuurlijk mee eten in het restaurant.

2. Ga op het juiste moment

Gaat je baby vaste prik om 19.30 uur op bed? Dan is dit niet het moment om uiteten te gaan. Gelukkig kun je in Nederland ook prima om 18.00 bij een restaurant terecht. In het buitenland kan dit nog wel eens lastig worden, dus doe op vakantie eerst research.

3.Kies het juiste restaurant

Vraag eerst of er een kinderstoel beschikbaar is. Kijk ook meteen of er genoeg ruimte is om je er met de wandelwagen doorheen te manoeuvreren. Als iedereen te dicht op elkaar zit kan het ook te veel prikkels geven voor je baby, een ruim restaurant geeft meer rust.

4. Houd alles buiten handbereik

Als je eenmaal zit, zorg dan dat je kindje niks van tafel kan pakken. Denk aan kaarsjes of glazen met drinken.

5. Neem speeltjes mee

Om te zorgen dat je baby niet steeds van alles van tafel wil pakken, kun je een aantal speeltjes meenemen ter afleiding. En dan natuurlijk niet de Ipad, zich vermaken kan je baby vast prima zelf.

6. Neem babysnacks mee

Voor baby’s is het vaak lastig eten in een restaurant vooral als hij nog geen tanden heeft. Verder dan sabbelen op een stukje stokbrood gaat het vaak niet. Zorg daarom dat je een aantal makkelijke snacks meeneemt van huis, zoals een cracotte of een broodkorstje.

7. Betrek de baby bij het gesprek

Negeer de baby niet tijdens het eten. Als hij naar dingen wijst, ga dan het gesprek aan en benoem de dingen die hij aanwijst. Je kunt ook zelf beginnen met dingen aanwijzen als je merkt dat hij zich begint te vervelen.

Ga jij vaak uit eten met de baby?

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby en hun baby Rosie (december 2017) in Amsterdam. In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


  • Maĭka°

    Mijn baby is absoluut niet makkelijk tijdens het eten. En een erg druk kindje. Dus ik regel liever een oppas.

  • dolgraagmama

    Mijn peuter van 3 gaat al vanaf zn geboorte lekker mee uit eten, de tips van hierboven passen we allemaal toe. Maar ik moet wel zeggen dat hij altijd een enorm makkelijk kind is geweest, ik weet niet of we anders ‘lekker uit eten’ zouden gaan met zn drietjes (of met de familie).

  • Barbamammie79

    Of regel even een oppas en ga lekker met z'n tweeën

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

1 leden zijn nu online
Aanmelden