Twee moeders voeden baby om de beurt

Twee moeders voeden baby om de beurt

Het Australische stel Claire en Steph liet een ontroerende fotoserie maken van hun gezin. Het stel werd onlangs ouders van babymeisje LJ. Het bijzondere aan dit stel is, dat zij om de beurt het meisje borstvoeding geven. WAT? IDEAAL!!

Borstvoeding opwekken

Toen Claire zwanger was van hun dochtertje en het stel hoorde dat borstvoeding geven zonder zwanger te zijn geweest een optie was, bedacht Steph zich geen minuut. Ze begon vanaf dat moment met een professionele borstpomp uit het ziekenhuis elke twee uur, tien minuten de borsten te stimuleren om melk te gaan produceren. Daarnaast slikte ze medicatie om de productie op gang te brengen en nam ze verschillende vitaminen en mineralen die de productie zouden stimuleren.

Oproep

Toen het stel een oproep voorbij zag komen van fotografe Lacey Barratt, voor een project om het menselijk lichaam te fotograferen, namen ze contact met haar op. Ze vonden het de ideale manier om het onderwerp onder de aandacht te brengen EN om meteen prachtige foto's van hun gezin te hebben.

Instagram

De fotografe deelde een aantal foto's op haar Instagram-account en zette daar de volgende tekst bij:

"Kunnen we het even hebben over koppels van hetzelfde geslacht en borstvoeding? Kunnen we even praten over hoe NORMAAL dit zou moeten zijn? De behoefte om het gevoel en de ervaring van borstvoeding met je partner te delen is normaal en het KAN! Lieve vrouwen, zijn jullie ervan op de hoogte dat je OOK borstvoeding kunt geven als je niet de draagmoeder van het kindje geweest bent? Adoptie-ouders, pleeg-ouders, je kunt je baby borstvoeding geven als je dat zou willen. Ook voor homoseksuele mannen is het moeilijk zelf iemand te zoeken die jullie kindje borstvoeding gaat geven, of er is de optie voor donormelk. De mogelijkheden zijn eindeloos net als bij heteroseksuelen. Het is absoluut geen MUST maar goed om te weten dat ook jij de mogelijkheid hebt!"

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden