Tips voordat je jouw trouwjurk aantrekt!

Tips voordat je jouw trouwjurk aantrekt!

Eindelijk is jouw grote dag aangebroken. Je gaat trouwen! Je kunt vast niet wachten om je trouwjurk aan te trekken. Maar wacht… Doe dit niet te snel!

Zorg dat je iets makkelijks draagt als je naar de kapper gaat of nog beter: de kapper bij jou komt. Het beste is een badjas zodat je niets over je hoofd hoeft te doen. Make-up: waarschijnlijk laat je je make-up door een professional doen. Zorg ook hier weer dat je die badjas aan hebt.

Strapless jurk
Draag je een strapless jurk, trek dan niet ’s morgens je gewone beha aan, anders blijf je die bandjes zien. Doe een strapless beha aan of helemaal niets. Drink nog even dat bakkie koffie of thee op en eet nog iets voordat je jouw droomjurk aantrekt. 
Ga nog even uitgebreid naar het toilet en dan…Is jouw moment gekomen om dan eindelijk die jurk aan te trekken. Maar vanaf dit moment tot na de ceremonie drink je als je dorst hebt alleen water. Anders bestaat er namelijk kans op vlekgevaar!

Toilet & trouwjurk
En ja hoor… Het onvermijdelijke moment gaat komen. Je moet naar het toilet. Afhankelijk van je jurk, maar 9 van de 10 keer heb je jouw hulptroepen nodig. Schakel ze in. Laat ze eerst de vloer van het toilet checken: is het schoon genoeg voor je jurk? Als er een invalidentoilet is zou ik hier zeker gebruik van maken, want dit betekent meer ruimte.

Indien je een jurk met een hoepel draagt is hier een truc voor (vraag het ook aan de winkel waar je jouw jurk hebt gekocht). Je kan de jurk voorzichtig bij de hoepel instoppen inclusief sleep. Laat dit voorzichtig omhoog houden door je hulptroepen. Ga op het puntje van het toilet zitten en leun een beetje naar voren. Indien je een andere jurk hebt is het meest voorkomende advies om juist andersom op de toilet te gaan zitten. Indien je a number two moet en je kan niet zonder je hulptroepen… Tja, zet je eroverheen en hopelijk kan je moeder en een goede vriendin je helpen haha! Succes!

Oja en stel je toiletbezoek niét uit… Je bent niet zo even klaar en ongelukjes wil je graag voorkomen op zo’n mooie dag!

Succes!

Nicolette gaat jullie laten meegenieten hoe ze de wereld van de liefde beleeft! Ze geeft tips, inspireert en deelt haar ervaringen met jullie en denkt met jullie mee. Ze is trouwambtenaar/ceremonieel spreker voor 'At Last', moeder van 2 en ernaast nog 3 dagen in de week werkzaam als secretaresse! Bekijk haar website nicolettelast.nl, like de Facebook-pagina van At Last of volg haar op Pinterest!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • Mama-van-meisje

  Op t toilet de jurk in de hoepel stoppen en op de bril gaan staan! Werkt super

 • Minion1

  Ben gewoon niet naar de wc geweest van de adrenaline haha. Geen badstoffen badjas aan doen lijkt me, maar zo'n charmante stretch of satijn (al dan niet met borduursel met bride of je nieuwe achternaam) vind ik leuk

 • JMLL

  Bij mij komen de kapster & visagiste aan huis, ideaal!

 • keizerswensje

  ik ging in gewone broek en trainingsjas (met rits!) naar de kapper, badjas vind ik er toch een beetje over. grote boodschap 's morgens nog gedaan (met beetje forceren) en had een ideale jurk (kort vooraan en lang achteraan) waardoor ik met de nodige moeite alleen naar toilet kon gaan (achterstevoren zitten en onderbroek uitdoen ipv naar beneden - maar ik kon toch alleen gaan hé :P)

 • Soccer-Mom

  Geen badjas naar de kapper aantrekken. Gewoon een blouse met knoopjes voor. Badjas is veel te zwaar en echt niet handig als je naar de kapper moet. Naar het toilet met hoepel: gewoon andersom op het toilet gaan zitten. Die tip kreeg ik juist met hoepel van de bruidszaak.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50