Tips voor succesvol slapen van je baby in de mamaRoo sleep 

Tips voor succesvol slapen van je baby in de mamaRoo sleep 

Ken jij al de mamaRoo babystoel van het merk 4moms? Nu is er nog een innovatieve wieg van 4moms, de mamaRoo sleep. Dit bijzondere babybedje mag niet aan je aandacht ontsnappen, het bootst de rustgevende gevoelens na die je baby gewend was in de baarmoeder, evenals hoe ouders van nature bewegen terwijl ze hun kleintjes troosten. Met deze slaaptips van Carolynne J. Harvey, Baby Sleep Expert, auteur en oprichter van Dream Baby, laten we zien wat deze mamaRoo sleep zo uniek maakt: 

 

  • Leg je baby slaperig in het bedje neer, maar wakker. Op die manier kun je baby leren in slaap te vallen in zijn/haar eigen ruimte, terwijl de beweging en het geluid van de wieg zachtjes kalmeren om te slapen.  
  • Gebruik de mamaRoo sleep 's nachts en voor zoveel dutjes overdag als kan. Bij consistent gebruik leert je baby de wieg te associëren met slaap en helpt het hem/haar sneller naar het dromenland te vertrekken. 
  • Als je baby onrustig is in de wieg, probeer dan de instellingen aan te passen: kies een andere beweging en/of pas de snelheid aan. Met de hulp van de 4moms app kun je op afstand de parameters veranderen zonder je baby te storen.  
  • Gebruik een van de 4 instellingen voor witte ruis/natuurgeluid wanneer je baby in de wieg ligt om te helpen je baby te kalmeren en blokkeer andere bijgeluiden die hem/haar kunnen storen.  
  • Probeer verschillende bewegingen, geluiden en snelheden om de functies ervan maximaal aan te passen voor jouw kleintje.  
  • Oefen veilig slapen. Leg de baby altijd op haar rug om te slapen; haal alle voorwerpen zoals kussens, dekens en knuffels uit de wieg; zorg voor een comfortabele temperatuur in de babykamer.  

"De mamaRoo sleep is een ingenieus hulpmiddel voor nieuwe ouders", legt Carolynne Harvey uit, baby slaap expert, auteur en oprichter van Dream Baby Sleep®.

 

Hoe sliep jouw kindje de eerste maanden na de geboorte?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


  • ~mie~

    Ik moet spontaan denken aan de testen bij pasgeboren aapjes die zonder moeder, maar wel met allerlei surrogaten opgroeiden en er zwaar gestoord uit kwamen. Kunnen we misschien gewoon een pasgeboren baby geven waar die om vraagt, het fysieke contact en veiligheid bij de moeder?

    PS: ik bedoel nu niet dat een baby zwaar gestoord uit zo'n bedje komt hé ;), maar ik vind het echt een heel raar idee

  • Hopeful2020

    Wie geeft daar zijn geld aan uit. Niks beter dan de troostende armen van mama of papa..

  • Hibaby

    Je baby moet toch wel onwijs extreem huilen om dit uit te geven aan een bedje toch?

    Nou is het voor mij makkelijk praten want mijn kindje heeft de eerste 6 weken die we nu samen zijn goed geslapen hoor...

    Maar buitenom de prijs is het toch bizar dat tegenwoordig alles met appjes ed bedient moet worden.

    Ik wieg mijn kindje zelf met liefde in slaap, nogmaals ze slaapt goed dus in ben verwend maar toch....

  • Jana001

  • Nog-even!

    Edit: te gebruiken tot 3 weken, daarna is de baby te groot ....

    Wat een geldmakerij weer

    Daarnaast: waarom zou een bedje de troostende nabijheid van ouders bij een pasgeborene moeten vervangen??? Erg stuitend dit.... Het zal wel weer uit amerika komen

  • NYVM

    Klinkt leuk, maar is best prijzig.

    Ik vraag me wel af hoe lang je baby erin kan (hoeveel maanden) en of die dan geen moeite heeft om te wennen aan een normaal bedje.

  • Nog-even!

    Precies, je verplaatst het "probleem" gewoon... Voor heel veel geld...

  • NYVM

    Klinkt leuk, maar is best prijzig.

    Ik vraag me wel af hoe lang je baby erin kan (hoeveel maanden) en of die dan geen moeite heeft om te wennen aan een normaal bedje.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50