Tips voor het organiseren van je bruiloft

Tips voor het organiseren van je bruiloft
  • in Relaties
  • 3
  • 3779
  • 21/09/2018

Zo’n bruiloft organiseren hè, dat is nog best een dingetje. Het vergt heel wat regel- en organisatietalent om alles op tijd en goed in orde te krijgen. Daarom zijn tips om alles in goede banen te leiden voor veel aanstaande bruidsparen meer dan welkom. Ik zal je een paar gouden tips geven!

Begin op tijd
Begin op tijd met de organisatie van jullie bruiloft! Ik adviseer bruidsparen om minimaal een jaar van tevoren te starten. Bedenk samen waar je het liefste zou willen trouwen en maak meteen een gastenlijst.

Een locatie is 9 van de 10 keer te groot of te klein voor het aantal gasten dat je wilt uitnodigen. Willen jullie graag in het buitenland trouwen en mensen uitnodigen mee te gaan, begin dan nog veel eerder met regelen. Misschien moeten mensen sparen of vrij krijgen van hun werk. Geef je naasten de tijd om zich hier op voor te bereiden. Zodra jullie weten hoeveel gasten er ongeveer zullen komen, kun je een locatie boeken. Kijk eens op opentoptrouwlocatieroute.nl: ideaal om inspiratie op te doen. 

Pinterest is je grote vriend
Maak op Pinterest een moodboard aan voor jullie dag ter inspiratie en om mee te nemen naar afspraken met locaties/weddingplanners/kappers/visagisten.

Ondertrouw
Check de gemeente waar je wilt trouwen en/of je eigen gemeente wat de regels zijn en hoe en wanneer jullie in ondertrouw kunnen gaan.​

Wettelijk of ceremonieel
Willen jullie wettelijk of ceremonieel trouwen? Niet elke locatie is een officiële trouwlocatie van de gemeente. Indien dit niet het geval is, valt er geen man overboord. Er zijn dan nog mogelijkheden genoeg. Je vraagt bij de gemeente of de locatie aangeduid kan worden als trouwlocatie. Dit is helaas niet bij iedere gemeente mogelijk. Bel je gemeente, afdeling burgerzaken, voor meer informatie. Lukt dit niet dan zou je kunnen overwegen om ceremonieel te trouwen op de locatie van voorkeur. Dan huur je bijvoorbeeld een zelfstandige ceremoniespreker in. Voor meer uitleg kun je kijken op mijn site

Het wettelijke huwelijk kun je op twee manieren sluiten. Je trouwt op de locatie door de door jullie aangevraagde Babs van de gemeente. (In de hoop dat deze persoon ook geselecteerd wordt, geen garantie.) Indien er bij de gemeente geen Babs is die jou aanspreekt, kun je ervoor kiezen een zelfstandige trouwambtenaar in te huren. Let op: hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Je betaalt naaste de leges van de gemeente ook de kosten van de zelfstandige trouwambtenaar. Voordelen: jullie kiezen zelf jullie trouwambtenaar, de trouwambtenaar heeft meer tijd voor jullie om het verhaal te kunnen schrijven en er zijn meer contactmomenten. Dit betekent overigens niet dat een Babs geen goed verhaal kan schrijven. Sommigen blinken hier echt in uit! 

Je trouwt op het gemeentehuis en gaat erna met de gasten toasten, borrelen of feesten op de locatie naar keuze. 

Weddingplanner
Als organiseren niet je sterkste punt is, huur dan een weddingplanner in. Hij of zij weet waar Abraham de mosterd haalt! Organiseren is een vak en zij kunnen dit als geen ander. En je valt je vrienden of familie er niet mee lastig; dan kunnen zij ook heerlijk van de hele dag genieten. 

De Jurk (& Het Pak)
Maak vrijblijvend een afspraak bij een goede bruidswinkel! Vraag in het rond bij vriendinnen, van wie jij de trouwjurk prachtig vond, waar ze ‘m vandaan hebben gehaald, of speur online naar reviews van bruidswinkels. En vergeet natuurlijk niet het pak voor je husband to be! Hiervoor kun je terecht bij gespecialiseerde pakkenwinkels, maar ook bij de bekende, grote ketens kan hij goed scoren.

Proefafspraken
Laat een proef-make-up aanbrengen en maak bij een kapper een proef-bruidskapsel-afspraak.

De uitnodigingen
Zoek een grafisch ontwerper die jullie uitnodigingen kan maken. Vraag rond in je vriendenkring of kijk op Pinterest wat je leuk vindt. 

Ik heb nog veel meer tips, maar die bewaar ik voor een volgende blog!

Lees ook de vorige trouwartikelen van Nicolette!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Nicolette gaat jullie laten meegenieten hoe ze de wereld van de liefde beleeft! Ze geeft tips, inspireert en deelt haar ervaringen met jullie en denkt met jullie mee. Ze is trouwambtenaar/ceremonieel spreker voor 'At Last', moeder van 2 en ernaast nog 3 dagen in de week werkzaam als secretaresse! Bekijk haar website nicolettelast.nl, like de Facebook-pagina van At Last of volg haar op Pinterest!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50