Praktische tip voor borstvoeding geven in het openbaar

Praktische tip voor borstvoeding geven in het openbaar

Jaaa we hebben eindelijk kunnen genieten van mooi weer. En dat betekent volle terrassen, stoelen op straat, even bijkletsen met de buren en gezelligheid in het park. Kortom: een periode waar je er lekker op uit kunt trekken met je baby.

Heb je net een baby gekregen en sta je aan de ene kant te popelen om de terrassen af te struinen, maar zie je er aan de andere kant tegenop om in het openbaar borstvoeding te geven? Weet dan dat je niet de enige bent. Want wat als je commentaar krijgt van iemand? Of wat als het aanleggen even niet lukt omdat je baby afgeleid wordt door de drukte op een terras? Wat als je baby gaat huilen en iedereen kijkt...?

Hieronder een paar tips die andere moeders geholpen hebben.

- Oefen eerst rustig thuis voor de spiegel op een gewone stoel en zonder kussens.
- Oefen in een rustige omgeving zoals een bankje in een park om wat ervaring op te doen.
- Draag gemakkelijke kleding, een voedingsbeha of shirt.
- Gebruik een sjaal of doek als je wat privacy wilt.
- Je kunt je shirt omlaag doen, maar je borst is minder bloot als je je shirt omhoog doet.
- Neem een vriendin mee die je steunt en helpt als het nodig is.
- Wees je bewust dat je iets doet wat eigenlijk heel normaal is.
- En weet dat de moeders die je zo gemakkelijk de borst ziet geven in het openbaar, het de eerste paar keer ook vast spannend vonden.

Veel plezier!

Lees ook de vorige artikelen van Simone van Kraamzorg Mammae Mia!

Simone Compier is moeder van twee kinderen en naast lactatiekundige ook eigenaresse van kraambureau Mammae Mia in Amsterdam. Ze heeft op vrij jonge leeftijd twee kinderen gekregen en weet (mede door haar ervaring in de kraamzorg) hoe ontzettend leuk, maar ook intensief de babytijd kan zijn. 
  
Naast het runnen van een kraambureau geeft Simone ook nog cursussen aan aanstaande ouders en scholingen aan zorgverleners. 
  
Haar missie is om ouders zo goed en eerlijk mogelijk voor te bereiden op het ouderschap.

Reageer op dit artikel

reacties (9) Stuur een bedankje


 • NYVM

  Ik vond het ook spannend. Het is altijd goed gegaan. Ik heb altijd een rustig plekje gezocht en altijd zo veel mogelijk verborgen.

  De eerste keer was wel een hele leuke. Middagje naar Intratuin. Ik dacht dan gaan we bij het eet gedeelte ergens achterin in een hoekje afgeschud zitten. Werkelijkheid: kleine wilde eten en huilde , eet gedeelte zat vol. Twee oudere vrouwtjes zeiden ga hier maar zitten wij gaan toch, heel lief. Alle ogen op ons gericht want iedereen hoort baby huilen dus keek iedereen automatisch. Maar het is goed gekomen met dekentje en tepelhoedje haha en de kleine heeft netjes gegeten. Gelukkig had mijn vriend geholpen.

 • Peme

  Ik trek altijd twee hemdjes of shirts aan. 1 omhoog, 1 naar beneden en dan kind aanleggen.

  Ik voed overal waar mijn kindje honger krijgt (als ze klein zijn dan, na 1 jaar kunnen ze ook best even wachten natuurlijk). Ook in het vliegtuig, trein, restaurant, park en zelfs een keer in de supermarkt. Liever even snel wat drinken dan met een huilend kind lopen. Ja, de eerste paar keer vond ik ook best een beetje spannend en onhandig...niet op je vertrouwde plek, maar het went snel en is zoooo makkelijk

 • Trotse-Ouders-Van-4-Wonders

  Aankomende vrijdag gaan wij op vakantie eerst met de trein naar het vliegveld en da vliegen mijn kleine is dan 3 maanden en ga dan ook in het openbaar voeden vind het wel spannend heb van m'n oma een mooi grote dunne doek gekregen ( heb het de vorige keer al paar keer uitgetest toen we gingen zwemmen ) hopelijk gaat het deze keer ook goed ben benieuwd! Gelukkig is m'n partner er ook bij dat geeft me wel een prettig gevoel

 • Sharon

  Ik had er ook echt altijd schijt aan, niemand die ooit wat heeft gezegt

 • Dzaantje

  Ik heb dat niet meegemaakt want me zoontje wou niet zo lang aan de borst 2.5mnd maar en dat nog.met moeite Ben nu inverwachting van een 2e ben zeker dit keer van plan om het langer door te zetten met een beetje hoop.dat ze mee helpt hehe.. ik zou dus echt wel overal borstvoeding geven hoor.. want met me zoontje heb ik toen fles gebruikt dat schiet ook niet op altijd waterkolen voordat je ergens gaat een hele gedoe eerlijk gezegd.. diegene die het niet ziet zitten.draai ge gewoon hoofd om.

 • ohmamamia

  Of "Eet jij je hamburger anders maar lekker op de wc, doeiiii!" Heb mijn zoontje tot 15 maanden echt overal gevoed en ik voedde lang niet altijd heel discreet omdat we dat allebei maar gedoe vonden. Nooit een negatieve reactie gehad, eigenlijk alleen maar vertederde blikken. Misschien zag ik ze gewoon niet hoor, want ging ook niet op zoek naar oogcontact met mensen als ik aan het voeden was, maar denk dat je eigen zelfverzekerde houding zeker een hoop helpt.

 • Tiens

  @ohmamamia: yup, beste wat je kan doen is gewoon zelfverzekerd zitten en kalm voeden. Eventueel onder de support van een vriendin of partner. Durft men gelukkig niet zomaar wat te zeggen ;) En zo wel, "ga iemand van je eigen leeftijd pesten, niet mijn baby"

 • ohmamamia

  Voor mij werkt een grote dosis schijt aan de wereld ;)

 • nona-kecil

  Ik heb nog een tip; een melkpunt opzoeken. Op internet zijn die te vinden. Ik vind het zelf echt ideaal.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50