Tips om als vader een band op te bouwen met een (borstvoeding) baby

Tips om als vader een band op te bouwen met een (borstvoeding) baby

Vooral als de baby borstvoeding krijgt en dus voornamelijk geïnteresseerd is in mama’s voorgevel, voelt vader zich soms nutteloos. Een band met de baby opbouwen, lijkt dan niet makkelijk, maar er zijn genoeg manieren voor vaders om dit toch te doen. Iedereen creëert op zijn eigen manier een band, maar hier zijn een aantal ideeën om jullie op weg te helpen.

Huid-op-huid-contact

Dit heeft vele voordelen, in de kraamtijd wordt het bijvoorbeeld vaak aangeraden om de temperatuur van de baby te reguleren. Huid-op-huid-contact geeft ook de vader een fijn gevoel, het dicht bij zich hebben van de baby en het kindje zo beter leren kennen.

Dragen

Nu is het papa’s beurt om te dragen, jij hebt immers al negen maanden voorsprong. Dragen in een draagzak of draagdoek is een fijne manier voor papa om de baby dichtbij zich te hebben.

In bad

Het in badje doen van de baby kan een leuk ritueeltje zijn van vader en kind. Als je kindje het lekker vindt, kan papa ook geregeld samen met hem douchen.

Helpen met voeden

Ook als je kindje borstvoeding krijgt, kan de vader af en toe helpen door bijvoorbeeld een flesje gekolfde melk te geven. Een andere manier om papa’s te betrekken bij de voeding is door ze het boertje achteraf te laten doen. Een momentje voor de vader en kindje alleen.

Spelen

Spelenderwijs een band opbouwen kan natuurlijk ook. Met een pasgeboren baby kun je natuurlijk niet echt spelen, maar een ‘kiekeboe’ spelletje valt vaak wel goed in de smaak bij baby’s.

Voorlezen

Je baby’tje snapt natuurlijk nog niks van de verhalen, maar het is wel een goede manier om je kindje aan papa’s stem te laten wennen en wie weet kalmeert het wel.

Heeft jouw kindje een goede band met de vader?

Tags: Band, Vader

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby en hun baby Rosie (december 2017) in Amsterdam. In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • MamaJL

    Tot een jaar waren 't hier allemaal papakindjes. Nu is alleen de middelste dat nog echt.

  • Nx4

    mijn dochter is 10 mnd en krijgt bv, maar ze is echt helemaal weg van der vader, zodra ze hem gezien heeft fan is hij de pineut want dan wil ze echt met hem spelen. vanaf baby af aam douchen hun 2 ook samen, dus dat is hun momentje een beetje , en verder ben ik niet bang dat hij geen goeie band krijgt met ze dochter , die hebben ze al en nu ze ook andere dingen eet kan hij haar zo eten geven.

    mijn man heeft het trouwens ook niet zo ervaren dat hij er geen band mee kon krijgen.hij vond het wel lekker een keer geen nachtveodingen hoeven geven hahaha bij onze andere 3 kids was dr bv niet gelukt vandaar.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50