Thuiswerken met kinderen, hoe doen jullie dat?

Thuiswerken met kinderen, hoe doen jullie dat?

Toen ik in verwachting was van mijn eerste kindje, vroeg ik bij mijn leidinggevende naar mogelijkheden voor thuiswerken. Als ervaren moeder gaf zij aan dat dit niet mogelijk was tenzij mijn partner thuis was om voor de baby te zorgen. En hoewel onze eerste baby heel makkelijk was, zag ik in dat thuiswerken met een kind(je) niet bepaald gemakkelijk was. Toen had ik er nog maar één.

Onmogelijk

Nu ik door dit corona tijdperk gedwongen ben om al weken thuis te werken, heb ik inmiddels twee kinderen. De ene heeft net een half jaartje basisschool gehad en de ander recentelijk haar eerste verjaardag gevierd. Mijn conclusie is nu dat thuiswerken met kinderen vrijwel onmogelijk is. Ik weet niet hoe alleenstaande ouders dit doen, maar het is dat ik de werkshift en kindershift met elkaar kan delen, anders kan er helemaal niet gewerkt worden. Nou ja, die 10 minuten dat ze allebei tegelijkertijd zichzelf kunnen vermaken en er niet gegeten, gedronken, gepoept wordt of er andere belangrijke zaken aan de hand zijn. Maar dan is het moment dus meestal alweer voorbij als ik mijn werktelefoon heb gepakt en een mailtje aan het beantwoorden ben. 

Bureau in de slaapkamer

We begonnen de ‘thuiswerken met kinderen’-periode met werken in onze werkhoek achter de keuken. Maar al gauw bleek dat die ‘gezellige’ open verbinding met de woonkamer niet werkbaar was. Een vierjarige kun je nog wel vragen even een muisje te spelen als papa een belangrijke call heeft, maar hoe leg je een vrolijk gillende dreumes uit dat ze even stil moet zijn? (En zeg nou niet duct tape…) Het mooie weer hielp wel een beetje, maar je kunt ook niet de hele dag met je kinderen buiten zijn of buiten werken waar de rest van de buurt dat ook doet… Dus al snel zochten we naar een bureautje, die snel leverbaar was, om in onze slaapkamer te zetten voor een tijdelijke werkplek. Ik kon een bureaustoel van het werk mee nemen sindsdien is in ieder geval tijdens de werkshifts best goed thuis te werken. 

Quality time

Maar de kinderen vinden het in ieder geval wel erg fijn om zoveel bij papa en mama te zijn. Onze dreumes is knuffeliger dan ooit en de vierjarige vindt het fantastisch dat hij nu elke ochtend nog even met het hele gezin en bed kan liggen. En eerlijk is eerlijk; hoewel het soms frustrerend is om je werk niet te kunnen doen zoals normaal, we zullen nooit meer zoveel tijd met die kleintjes doorbrengen en de kans krijgen om ze elke dag letterlijk en figuurlijk zien groeien. Wat zal ik ze straks weer missen…

Hoe ging het thuiswerken bij jullie in combinatie met de kinderen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Krista woont samen met Marco, zoon Kay (2015), dochter Minte (2019) en hond Chico in een huis aan de rand van het bos.  Ze werkt als Senior adviseur Huisvesting bij een zorginstelling. In haar vrije tijd schrijft zij graag zo veel en divers mogelijk; zowel boeken, als korte verhalen en leuke stukjes over het moederschap, kijk maar op kristavanderhulst.nl. Dansen is ook een grote hobby van haar evenals zwemmen, lezen, series kijken en wandelen door het bos. Krista is verslaafd aan lipbalsem, chocola en knuffelen met haar kinderen.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden