Thomas de trein gaat met de tijd mee

Thomas de trein gaat met de tijd mee

Thomas, Gordon, Percy, Emily… wie kent de treintjes van de Thomas de trein nu niet? Maar hoe leuk het ook is, het is niet heel erg modern. Daar gaat nu verandering in komen, want ook de makers van Thomas vinden dat de trein en zijn vrienden met hun tijd mee moeten gaan.

Mijn zoon was helemaal dol op Thomas de trein toen ‘ie nog klein was. Urenlang kon hij met zijn treintjes spelen en ik lag bij hem op mijn buik om mee te spelen. Toch vond ik het wel een beetje een mannenwereldje. Er waren maar weinig vrouwen-treintjes. Ja, Emily was er en dan had je nog die twee meisjes-wagonnetjes, maar het was vooral op jongens gericht. Maar ja, Thomas de trein is zo’n 73 jaar geleden bedacht, dus zo gek was dat niet. Dat waren andere tijden.

Lees ook:
Waarom zet je kind zijn speelgoed zo graag op een rij

Drastische veranderingen

Daar komt nu drastisch verandering in. Thomas de trein wordt voor het eerst in zijn bestaan drastisch veranderd. Zo wordt het een stuk multicultureler en zijn er meer vrouwelijke locomotieven. Zo is er nu Isla, een Australische vliegende dokter, Hong-mei, een nummer 1 Blue Tank Engine uit China en Churubala, een treincontroleur uit India.

Ook is het aantal mannelijke en vrouwelijke locomotieven iets meer in balans met vier mannen: Thomas, Percy, James en Gordon, en drie vrouwen: Emily en nieuwkomers Nia en Rebecca. Bovendien gaat Thomas het eiland Sodor verlaten om de wereld te ontdekken en andere treinen te ontmoeten.

Met de restyling hopen de makers meisjes meer aan te spreken. Uit onderzoek blijkt overigens dat 40 procent van de kijkers uit meisjes bestaat.

Nieuwe film

Bekijk hier de trailer van de nieuwe Thoams de trein film die in oktober in de Nederlandse bioscoop wordt verwacht.

Tags: Film, Speelgoed,

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50