Taboevraag: waarom ben ik hieraan begonnen?

Taboevraag: waarom ben ik hieraan begonnen?

Je bent bevallen van een kind en eigenlijk voel je je allesbehalve gelukkig én jezelf. Na de bevalling bloedde je nog heel lang, je hebt nog steeds pijn bij het vrijen, het kost je de grootste moeite om je bed uit te komen. Soms vraag je je weleens af: waarom ben ik hier in hemelsnaam aan begonnen?

Het is een grote taboevraag als je een kind hebt gekregen en je zou volgens de verwachtingen op een roze wolk moeten zitten. We leggen niet alleen zelf een hoge druk op wat we doen als nieuwbakken moeder, maar je ziet ook niet vaak de harde werkelijkheid. Op social media ziet het er allemaal prachtig uit. Lachende, gelukkige moeders, met opgeruimde huizen. Het oogt perfect, maar is dat ook de werkelijkheid? Wat wordt er van moeders verwacht en is dat redelijk?

Beluister ook aflevering #1 van The Real Deal:
Je relatie na de bevalling

Podcast The Real Deal

Therapeut en BabyBytes-deskundige Tilda Timmers praat hierover in de BabyBytes-podcast The Real Deal met orthomoleculair therapeut Desirée Domacassé. Zij begeleidt moeders met een postnatale depressie en helpt ze bij hun herstel na een zwangerschap vooral op het gebied van voeding en hormonale disbalans.

Wat wordt er verwacht van moeders?

Beluister hier op iTunes

Beluister hier op Stitcher

Beluister hier op Soundcloud

Beluister hier via Spotify

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Tilda (35) is getrouwd met chirurg Tim en moeder van Livia (3 jaar) en Emmi (0). Ze maakte na de geboorte van haar dochtertje een postnatale depressie door.

Nadat deze was opgeklaard, wilde ze graag moeders helpen, zoals ze zelf ook geholpen is tijdens haar postpartum depressie. Daarom besloot ze haar eigen begeleidingspraktijk voor mama's zonder roze wolk op te richten. Vanuit haar expertise als therapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van postnatale depressies, begeleidt ze moeders weer het positieve pad op. 

Ook heeft ze de podcast The Real Deal bedacht en interviewt ze in de BabyBytes-podcaststudio deskundigen die advies geven aan kersverse ouders.

Voor meer informatie, kijk op froufroubegeleiding.nl. De begeleiding wordt vergoed door de zorgverzekering.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden