Superleuk! Bevallingsverhaal aan de hand van hilarische cartoons

Superleuk! Bevallingsverhaal aan de hand van hilarische cartoons

Bevallingsverhalen: we love it! Het is nog eens extra leuk als er visuele ondersteuning bij het verhaal is. Van bevallingsfoto's schieten we heel erg vol, maar om de hilarische cartoons van een anonieme bloggende moeder moesten we heel erg lachen. 

Wie ze is vertelt ze niet, maar op haar blog 'How we came to be' vertelt ze wel haar bijzondere bevallingsverhaal. Herkenbaar voor veel moeders en wij moesten om aardig wat tekeningen ook ontzettend lachen. Kijk je mee?

De voorstelling

Iedere vrouw stelt zich een ideale bevalling voor. Lekker warm in bad, met regenbogen, glitters, bloemen en muziek. Tja... Hoe anders kan het soms lopen...

 

Hoe anders was het echte bevallingsverhaal. Deze moeder bleek namelijk placenta previa te hebben, waardoor ze niet vaginaal mocht bevallen. Bovendien had ze last van een erg hoge bloeddruk...

Toen werd ze klaar gemaakt voor het Grote Werk.

Een katheter erbij...

En toen was het tijd voor de OK.

Daar is 'ie dan!

Als je bloeddruk maar niet omlaag gaat, moet je in het ziekenhuis blijven. En blijf dan maar eens rustig...

Maar hoe jij je als moeder ook voelt, de baby moet eten. En als borstvoeding niet automatisch op gang komt, kun je in het ziekenhuis rekenen op hulp van een lactatiekundige.

Aan alles komt een eind: zo ook aan het bezoek aan de kraamafdeling. En dat is bitterzoet. 

Maar dan heb je eenmaal afscheid genomen van al die lieve verpleegkundigen en dan kan het Echte Leven beginnen. En dat is toch ook wel echt heerlijk!

Wij hebben erg moeten grinniken om sommige tekeningen en ook om het bijbehorende bevallingsverhaal. Die lees je op de blog 'How we came to be', als je dat leuk vindt. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50