Stress? Zó kun je binnen 1 minuut weer (een beetje) ontspannen worden

Stress? Zó kun je binnen 1 minuut weer (een beetje) ontspannen worden

Een gezin met kleine kinderen, werk, een sociaal leven, een huishouden... We willen het graag goed doen, maar deze periode levert ook veel stress op. Daarom is het héél fijn om jezelf tot de orde te kunnen roepen en weer te kunnen ontspannen (al is dat maar voor even). Met deze tips lukt dat binnen een minuut!

Een hectisch gezinsleven kan voor heel wat stress zorgen, zeker als het even niet gaat zoals gepland. Nou ja, misschien is het sowieso een goed idee om een planning te laten varen als je kinderen hebt... Toch zijn er van die momenten waarbij stress niet te vermijden valt, maar dan is het ook fijn als je voor jezelf wat momenten creëert waardoor je weer even kunt ademhalen, ook als is dat maar voor even. Met deze tips word je binnen een minuut weer (een beetje) ontspannen:

Haal even een frisse neus

Dat hoeft niet meteen een enorme wandeling te zijn hoor. Ga even in de tuin of op het balkon staan en adem een paar keer diep in en uit. De frisse lucht en een andere omgeving doen wonderen en zorgen ervoor dat er weer wat rust in je hoofd komt.

Mediteren

‘Ja hallo’ hoor ik je denken: ‘Daar heb ik toch helemaal geen tijd voor?!’ Mediteren hoeft echt niet lang te duren en je hoeft je ook echt niet terug te trekken in een andere kamer voor de rust. Er zijn apps die je helpen om te mediteren, en ja, dat kan ook in een minuut. Dus elke moment dat je kan, kun je mediteren, of liever gezegd: even tot jezelf komen. Dat kan bijvoorbeeld als je onderweg bent naar school/opvang om je kind op te halen, of als je aan het koken bent, ja zelfs als je even op de wc zit! Fijne meditatie apps die gratis zijn: Calm, VGZ Mindfulness, of Insight Timer.

In beweging

Bewegen is altijd voor lichaam en geest. Dus als het allemaal even te veel wordt, kom dan in beweging. Zet je favoriete nummer op of die van de kinderen en ga een minuut lang lekker dansen. Of even (hard)lopen op je plek, of doe rek- en strekoefeningen. Leuk om met z'n allen te doen zodat iedereen weer ontspannen is!

Hoe zorg jij ervoor dat je even kunt ontspannen?

Lees ook:

De beste ontspanningstechnieken voor vermoeide moeders op een rijtje
Moeders: zó maak je het jezelf een stuk makkelijker

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50