Heftig maar belangrijk: zo steun je ouders met kanker

Heftig maar belangrijk: zo steun je ouders met kanker

Het is één van je grootste nachtmerries: ouder zijn en aan een ernstige ziekte lijden. De Britse organisatie MacMillan, die ouders met kanker steunen, organiseert vrijdag 29 september aanstaande World’s Biggest Coffee Morning om deze ouders een hart onder de riem te steken.

In Groot-Brittannië zijn er zo’n 780.000 vaders en moeders die aan kanker lijden. MacMillan wil door het organiseren van werelds grootste koffieochtend geld inzamelen voor deze groep ouders, en ons bewust maken van de obstakels waar deze ouders tegenaan lopen. Via hun site kun je een koffieochtend-pakket kopen waarmee je alles bij de hand hebt om iemand, die steun nodig heeft, tijdens een kopje koffie in de ochtend een hart onder de riem kunt steken.

Uitdagingen

“Ouders met kanker komen zoveel uitdagingen tegen”, zegt Dany Bell een speciaal adviseur van MacMillan. “Ze maken zich zorgen over hun eigen gezondheid en behandeling, maar ze maken zich ook zorgen om hun kind. De eerste stap die in zo’n situatie moet worden gemaakt, is erover praten. En onze boodschap is duidelijk: MacMillan is er voor je om naar je verhaal te luisteren.”

Mensen bij elkaar brengen

Lynda Thomas, directeur van Macmillan: “We willen mensen bij elkaar brengen tijdens een kopje koffie. Met de opbrengst willen we ouders en anderen met kanker helpen om het maximale uit hun leven te halen.”

Ken jij een ouder met kanker? Dan is het sowieso een goed idee om diegene eens een hart onder de riem te steken. Maar op vrijdag 29 september misschien even extra! :-)

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50