Steeds meer jonge gezinnen verlaten de hoofdstad

Steeds meer jonge gezinnen verlaten de hoofdstad

Amsterdam wordt steeds minder populair bij jonge gezinnen, maar liefst 12% verliet in 2018 de hoofdstad om elders te wonen. Ook andere grote steden worden minder aantrekkelijk voor dit soort families, dit blijkt uit de cijfers van het CBS.

Steden als Utrecht, Rotterdam en Den Haag zijn de grote steden waarbij dit ook gebeurt. Het gaat hierbij meestal om gezinnen met een hoger inkomen. Gezinnen met een lager inkomen maken minder snel deze stap. Daarnaast zijn jonge gezinnen zonder migratieachtergrond vaker geneigd om te verhuizen. 

Waarom verhuizen?

De reden van de verhuizing gaat vaak over een te kleine woonruimte of het ontbreken van een tuin. In hoofdsteden worden er al snel (slaap)kamers gedeeld met gezinsleden en ontbreekt de tuin al snel. Dit is voor veel mensen een reden om de biezen te pakken. 

Zijn jullie ook de stad uitgetrokken toen jullie een gezin werden?

Inga Stoit is online redacteur bij BabyBytes. In haar vrije tijd doet zij veel aan sporten, koken, yoga en ze is gek op lange wandelingen met haar hondjes. Volg Inga ook op Instagram!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • Mybabies

  Ik denk dat geld ook een reden is. Of omdat het onbetaalbaar is óf om te cashen. Het huis wat mijn zus 5,5 jaar geleden in Utrecht kocht, is nu ruim het dubbele waard. Nu verkopen en naar een goedkopere plek verhuizen betekent gewoon cashen!

 • AshleyJessy

  Hoe zou het komen ..

  Voor de meeste (jonge) gezinnen is een "normaal" huis in de hoofdstad niet te betalen. Worden huizen gebouwt vanaf 5 ton.

  Wij worden ook genoodzaakt te vertrekken , hebben nu vrije sector omdat het gewoon niet te doen is maar deze huur is ook belachelijk.

 • Soccer-Mom

  Nee, wij zijn de stad uit gegaan omdat het simpelweg niet te betalen is om in de stad te wonen. Wij hebben nabij Haarlem een nieuwbouwwoning gekocht omdat we dat daar konden betalen, niet omdat we van stel naar gezin gingen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50