Spruit van de week #2

Spruit van de week #2
  • in Baby
  • 0
  • 2100
  • 04/09/2016

Omdat Babybytes een enorme community heeft van leuke moeders en minstens net zo leuke kinderen, leek het ons een goed idee om wekelijks eens één van die liefjes in het zonnetje te zetten. Vandaag de lieve tweeling van Nathalie.

“Mijn zoontjes Tygo en Lyam werden acht maanden geleden geboren. De zwangerschap was vrij gemakkelijk. Tot 31 weken heb ik door kunnen werken en daarna kreeg ik bandenpijn en hield ik vocht vast. Toch heb ik het gevoel dat ik door de zwangerschap heen gefietst ben.

Twee mannetjes
Tot aan de 20-wekenecho heb ik gedacht dat ik in verwachting was van één jongen en één meisje. Dat er toch twee ventjes in zaten, was voor mij best een verrassing. Maar oh, wat zijn deze twee knapen toch leuk! De naam Tygo hadden we al lang in gedachten en Lyam past daar eigenlijk heel leuk bij. Omdat ik de ‘y’ een hele bijzondere letter vind en toch iets in de namen wilde, dat bij elkaar zou passen, hebben we ervoor gekozen om Liam als Lyam te schrijven.

Geen weeën
Op 22 december was ik 33 weken en één dag in verwachting toen ik opeens bloed verloor. In het ziekenhuis bleek ik - na allerlei testjes - al zes cm ontsluiting te hebben. Oeps! Tot dat moment had ik nog nagenoeg niks gevoeld van een naderende bevalling, en dat bleef (helaas) zo. Eerst moest ik aan de weeënremmers, maar dat haalde niks uit. 's Avonds om 23:00 uur had ik volledige ontsluiting, maar nog steeds geen weeën, geen gebroken vliezen en geen ingedaald kindje. De volgende dag kreeg ik toch maar weeënopwekkers, maar ook dit haalde weinig uit. Om 14:30 brak de verloskundige zelf de vliezen en binnen een fractie van een seconde kon ik persen. 14:40 werd Tygo geboren en 14:52 Lyam. Ze waren klein, heel klein, maar ontzettend sterk.

De kracht van beide mannetjes vinden we wonderbaarlijk. Met zeven weken te vroeg geboren deden ze het zo ontzettend goed! Na anderhalve week mochten ze al uit de couveuse en na vier weken mochten ze al mee naar huis! Helaas brak er een virus uit op de afdeling, waardoor ze nog een weekje langer moesten blijven, maar gelukkig waren ze ook nu ontzettend sterk.

Doorslapers
Tygo en Lyam zijn echte ontdekkingsreizigers. Ze zijn nu acht maanden oud en crossen de hele kamer door in hun loopstoeltje. Ook tijgeren ze als de beste en kruipen ze al bijna. Ze slapen al zo’n vier tot vijf maanden onafgebroken alle nachten door en als ze lachen, is mijn hele dag goed. Het zijn kortom echt ventjes om verliefd op te worden!”

En daar zijn wij het mee eens. Wat een heerlijke mannetjes, Nathalie. Bedankt voor je liefdevolle verhaal!

Wil je jouw kind ook opgeven voor ‘Spruit van de week’? Stuur dan een mailtje naar betty@babybytes.nl!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50