Spruit van de week

Spruit van de week

Omdat Babybytes een enorme community heeft van leuke moeders en minstens net zo leuke kinderen, leek het ons een goed idee om wekelijks eens één van die liefjes in het zonnetje te zetten. Vandaag trapt Amy, de baby van trotse moeder Hannah, het spits af.

"Mijn dochter heet Amy Kleijwegt. Op 18 oktober 2015 is ze geboren, ze is nu dus alweer tien maandjes oud. Tot aan haar geboorte hadden we geen idee dat ze een meisje zou zijn, een extra bijzondere verrassing dus! De geboorte van Amy was een pijnlijke ervaring. Onze kleine ondeugd had geen zin om in te dalen, dus dat maakte het wel even spannend. De zwangerschap was een zeer wonderlijke tijd. Helaas was hij - even zacht uitgedrukt - ook nogal zwaar te noemen. Zo vond ik het zowel vermoeiend als pijnlijk en heb ik veel last gehad van misselijkheid.

De naam Amy betekent ‘geliefde’, wat wij als ouders natuurlijk een hele mooie betekenis vinden. We wilden een niet al te lange naam en deze vonden we meteen mooi. Hij past ook goed bij ons kleine meisje: ze is namelijk erg lief en vrolijk. Maar - zoals dat eigenlijk hoort bij een baby - kan ze ook ondeugend en eigenwijs zijn. Amy weet altijd een glimlach op mijn gezicht te toveren. Vooral als ze zo heerlijk ondeugend doet. Het verbaast me wel eens hoeveel ze ziet! Zelfs de kleinste vlindertjes die voorbij vliegen, ziet ze. Ook kruipt ze vaak vliegensvlug naar de achterdeur om naar buiten te glippen. En wat ik ook bijzonder vind: met haar tien maanden vindt ze het al heerlijk om er samen op los te stappen. Lopen aan de hand gaat haar goed af!"

Hannah, bedankt voor je verhaal over Amy. Wat een prachtig meisje hebben jullie!

Lijkt het je ook leuk als jouw kindje ‘Spruit van de week’ wordt? Stuur dan een mailtje naar betty@babybytes.nl!

We zoeken ook nog verhalen van (aankomende) moeders over het begin van hun zwangerschap. Als je het leuk vindt om met jouw verhaal op Babybytes te staan, wil suzanne@babybytes.nl je daar graag meer over vertellen!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50