Speciale 'pinda- en eipoli' tegen allergieën bij baby's

Speciale
  • in Voeding
  • 0
  • 1550
  • 31/10/2018

Volgens het Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK) in Groningen kan het voorzichtig geven van pinda en ei aan baby's van vier tot acht maanden mogelijk helpen om een latere allergie voor deze voedingsmiddelen te voorkomen, meldt Nu.nl.

Speciale poli

Het MACK begint donderdag met een speciale pinda- en eipoli voor zuigelingen. Die poli is voor baby’s met een verhoogd risico op zo'n allergie voor pinda en ei, bijvoorbeeld als er ernstig eczeem of voedselallergie in het gezin voorkomt.

Veilig

Op de 'pinda- en eipoli' werken kinderartsen, kinderdiëtisten en kinderverpleegkundigen samen. Ze kijken hoe en waar het eten van pinda en ei veilig geprobeerd kan worden, thuis of in het ziekenhuis.

Allergie voorkomen

Door pinda en ei via bijvoorbeeld een fruithapje of ander gepureerd voedsel zo vroeg bij de baby's te introduceren, kan volgens het ziekenhuis bij misschien wel 80 procent een latere allergie worden voorkomen. De nieuwe poli werkt samen met het allergiecentrum van het Reinier de Graaf-ziekenhuis in Delft, dat sinds de zomer op dezelfde manier actief is.

Heeft jouw kind een allergie? Wanneer zijn jullie daar achter gekomen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50