Souvenirs die je aan de zwangerschap overhoudt

Souvenirs die je aan de zwangerschap overhoudt

Aan een zwangerschap houd je niet alleen de allermooiste baby ter wereld over, helaas. Zelfs als Moeder Natuur je spaart, zul je namelijk voor altijd blijven zien dat je lichaam ooit iemand anders heeft voortgebracht. Hoewel dat een mooi gegeven is, hadden sommige zichtbare en onzichtbare puntjes wat mij betreft niet zo nodig gehoeven.

Tijger

Op nummer één staat striae. De ene vrouw houdt nagenoeg geen enkele streep aan haar groeiende buik over, de andere vrouw krijgt - helaas - te maken een gebrandmerkt kampvuur op haar onderbuik. En waar er onder de moeders vaak trots wordt gesproken over de zuurverdiende tijgerstrepen, had ik het desondanks stiekem een stuk prettiger gevonden als striae niet tot de opties zou behoren.

Tena

Nog zo’n souvenir waar niet vaak over gesproken wordt: het feit dat sommige vrouwen na de zwangerschap niet meer kunnen lachen, niezen of springen zonder een schone onderbroek nodig te hebben. Tijdens je zwangerschap en bevalling krijgen de bekkenbodemspieren het namelijk flink te verduren, waardoor ze iets verzwakt kunnen raken en voor urineverlies kunnen zorgen. Gelukkig kan dit door middel van bekkenbodemoefeningen soms nog wat beter worden, maar echt een leuk trucje van de natuur is dit natuurlijk niet.

Kop vol pluis

Oh, de haaruitval! Tijdens de zwangerschap houd je haren vast en eindig je met een mooie, volle bos. Maar na de zwangerschap laten al die haren - die je in de voorgaande negen maanden hebt opgespaard - collectief los. Je trekt er dus hele plukken tegelijk uit. Uiteindelijk stopt het haaruitval wel, maar blijf jij over met een kop vol korte stekeltjes. 

Supermodel?

Sommigen van ons zijn gezegend met een genenpakket dat ervoor zorgt dat we binnen enkele maanden alle zwangerschapskilo’s er weer af hebben en dat het lichaam er weer strak uit ziet. Sommigen trainen er hard voor om dat te bereiken. De meesten moeten het echter doen met voor eeuwig bredere heupen, lovehandles waar je U tegen zegt en een ‘lekker zacht’ buikje. Er zijn ergere dingen, maar toch.

Borsten

Van theezakjes wil ik niet direct spreken, maar de vorm van je borsten veranderen gewoon wel door de zwangerschap. Ze groeien namelijk uit tot buitenaardse proporties tijdens de zwangerschap zelf. Helaas hebben de meesten van ons na de zwangerschap te maken met iets minder fier vooruitstekende boobies. Tja, of we nu het ouder worden, de zwaartekracht of de zwangerschap hier de schuld van moeten geven: feit blijft dat onze borsten ooit betere tijden hebben gekend.

We worden er niet mooier van, als we al bovenstaande souvenirs aan de zwangerschap zo op een rijtje zetten. En toch maakt dat prachtige kleine meisje een hoop goed. Dus kop op, wurm jezelf in wat corrigerend ondergoed, trek de stijltang door je pluis en lach als nooit tevoren naar je kleine lieverd. Wedden dat je er dan op je allermooist uit ziet?

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Hanna2012

    Ik heb geen strepen op mn buik, wel opmn borsten en billen. Ook heb ik brede heupen en een " lekker zacht buikje" volgens mn man. Borsten, tja dat was voor mn zwangerschap al wat sneu door veel gewichtsverlies door ziekte. Maar he mn man is tevreden, en met een goede bh lijkt het nog wat met kleren aan. Zelfde als urineverlies.. 4 weken een cather helpt ook niet mee. Dus rennen als ik eigenlijk moet plassen, doe ik al sinds mn 15e niet meer. Plassen in mn broek van het lachen, kon ik op de basisschool al. Enige remedie vaak naar de wc. Altijd voordat we weg gaan, en vertrekken we niet gelijk, ga ik na 10 min nog een x. Mn haar kan ik na 7 jaar ook wel weer wat mee. Ik ben tevreden hoor met hoe ik er uit zie. Afgetraind zal ik nooit worden, wil ik ook niet. Maar slank met een zacht buikje is ook slank toch? ☺️

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

10 leden zijn nu online
Aanmelden