Déze souvenirs houd je over aan je zwangerschap

Déze souvenirs houd je over aan je zwangerschap

Aan een zwangerschap houd je niet alleen de allermooiste baby ter wereld over, helaas. Zelfs als Moeder Natuur je spaart, zul je namelijk voor altijd blijven zien dat je lichaam ooit iemand anders heeft voortgebracht. Hoewel dat een mooi gegeven is, hadden sommige zichtbare en onzichtbare puntjes wat mij betreft niet zo nodig gehoeven.

Tijger

Op nummer één staat striae. De ene vrouw houdt nagenoeg geen enkele streep aan haar groeiende buik over, de andere vrouw krijgt - helaas - te maken een gebrandmerkt kampvuur op haar onderbuik. En waar er onder de moeders vaak trots wordt gesproken over de zuurverdiende tijgerstrepen, had ik het desondanks stiekem een stuk prettiger gevonden als striae niet tot de opties zou behoren.

Tena

Nog zo’n souvenir waar niet vaak over gesproken wordt: het feit dat sommige vrouwen na de zwangerschap niet meer kunnen lachen, niezen of springen zonder een schone onderbroek nodig te hebben. Tijdens je zwangerschap en bevalling krijgen de bekkenbodemspieren het namelijk flink te verduren, waardoor ze iets verzwakt kunnen raken en voor urineverlies kunnen zorgen. Gelukkig kan dit door middel van bekkenbodemoefeningen soms nog wat beter worden, maar echt een leuk trucje van de natuur is dit natuurlijk niet.

Kop vol pluis

Oh, de haaruitval! Tijdens de zwangerschap houd je haren vast en eindig je met een mooie, volle bos. Maar na de zwangerschap laten al die haren - die je in de voorgaande negen maanden hebt opgespaard - collectief los. Je trekt er dus hele plukken tegelijk uit. Uiteindelijk stopt het haaruitval wel, maar blijf jij over met een kop vol korte stekeltjes. 

Supermodel?

Sommigen van ons zijn gezegend met een genenpakket dat ervoor zorgt dat we binnen enkele maanden alle zwangerschapskilo’s er weer af hebben en dat het lichaam er weer strak uit ziet. Sommigen trainen er hard voor om dat te bereiken. De meesten moeten het echter doen met voor eeuwig bredere heupen, lovehandles waar je U tegen zegt en een ‘lekker zacht’ buikje. Er zijn ergere dingen, maar toch.

Borsten

Van theezakjes wil ik niet direct spreken, maar de vorm van je borsten veranderen gewoon wel door de zwangerschap. Ze groeien namelijk uit tot buitenaardse proporties tijdens de zwangerschap zelf. Helaas hebben de meesten van ons na de zwangerschap te maken met iets minder fier vooruitstekende boobies. Tja, of we nu het ouder worden, de zwaartekracht of de zwangerschap hier de schuld van moeten geven: feit blijft dat onze borsten ooit betere tijden hebben gekend.

We worden er niet mooier van, als we al bovenstaande souvenirs aan de zwangerschap zo op een rijtje zetten. En toch maakt dat prachtige kleine meisje een hoop goed. Dus kop op, wurm jezelf in wat corrigerend ondergoed, trek de stijltang door je pluis en lach als nooit tevoren naar je kleine lieverd. Wedden dat je er dan op je allermooist uit ziet?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50