Soms gaat slaap boven romantiek

Soms gaat slaap boven romantiek
  • in Moeder
  • 0
  • 3565
  • 19/01/2019

Mamablogger Geke slaapt op een matras in de babykamer, terwijl haar baby bij haar man ligt... 'Niet romantisch, maar in de tropenjaren gaat soms slaap boven romantiek.'

Met mijn kussen in mijn hand strompel ik midden in de nacht de kamer uit waar ik net lag te slapen. Ik slaap als een tijdje niet meer op mijn eigen bed maar op een matras op de grond van de babykamer. Niet romantisch, maar in de tropenjaren gaat soms slaap boven romantiek. Overigens slaapt mijn babydochter wel naast mijn man. In de wieg er naast dan.

Het begon toen ik na weken lang drie keer voeden en 8 keer speen in doen even een nachtje bij wilde tanken. We hadden afgesproken dat mijn man de nacht zou doen en dat hij mij alleen wakker zou maken voor de voedingen. En wat bleek, als mijn dochter niet naast mij ligt slaapt ze een stuk beter dan als ze wel naast me ligt. Eén nacht werden vijf nachten en elke nacht hoefde ze maar twee keer te drinken.

Lees ook de vorige blog van Geke:
'Kan ik je ergens mee helpen?'

Romantiek herstellen

Om de romantiek toch weer een beetje in ere te herstellen besloten we om haar op haar eigen kamer neer te leggen zodat ik weer naast mijn man kon slapen. Maar dit bleek een minder goed idee. Het gevolg was dat ik de hele nacht aan het heen en weer lopen was tussen onze kamer en de babykamer. Geen goed idee dus. Sorry romantiek, maar we draaien het weer om. En zo lig ik dus inmiddels alweer een paar weken op het matras op de grond in de babykamer te slapen. En mijn man slaapt naast onze dochter. Af en toe moet hij een speentje in doen, maar hij slaapt daarna ook weer prima verder dus dat vindt hij de moeite niet. Als ze wil drinken dan kom ik er aan en voed ik haar zodat we allemaal weer lekker kunnen slapen.

Hongerhuiltje

Zo ook dus vannacht. Ik word wakker van het hongerhuiltje en met mijn kussen in mijn hand strompel ik de overloop op. Ik zie in de andere kamer mijn man op zijn buik op ons bed liggen, hangend met zijn hoofd over de rand en met de zaklamp van zijn telefoon schijnend onder ons bed. Ik weet meteen wat er aan de hand is, de speen is kwijt. Aan het huiltje van onze dochter hoor ik dat een speen niet gaat helpen, dus ik ga snel even naar de wc om haar daarna te voeden. Weer in de slaapkamer aangekomen is de speen inmiddels gevonden en is mijn man onze dochter aan het troosten totdat ik er ben. Er overvalt me een diep gevoel van liefde en dankbaarheid. Zo blij als ik ben met onze samenwerking in de soms pittige tropenjaren.

Wending

En wat de romantiek betreft, die krijgt een andere wending. Niets zo romantisch als een man die zijn best doet om de boel rustig te krijgen zodat zijn vrouw nog even een uurtje kan slapen. Daar kan Shakespeare nog wat van leren.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Geke is getrouwd en een vrolijke moeder van twee zoons (2012 en 2014) en een dochter (2018). Door haar beroep als medisch analist bekijkt ze haar rol als moeder ook door een analytische bril. In haar vrije tijd schrijft ze graag over de alledaagse (on)geregeldheden die ze als moeder tegenkomt. Neem ook eens een kijkje op haar eigen site Nietvolgensboekje.nl.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50