Soep met M&M's: de raarste zwangerschapscravings gebundeld

Soep met M&M

Ik heb niet bijzonder veel met zuivel, maar tijdens mijn zwangerschappen vrat ik yoghurt per liter. Een dag geen bosvruchtenyoghurt, was een dag niet geleefd, zeg maar. En toch viel die zwangerschapscraving van mij nog redelijk mee. 

Als ik dat bijvoorbeeld vergelijk met jullie zwangerschapscravings, dan kan ik alleen maar heel verbaasd zijn. Vruchtenhagel met sambal of chocoladevla met mosterd, bijvoorbeeld: HUH?!

Duitse kunstenaars Vicky Jacob-Ebbinghaus en Juarez Rodrigues waren bijzonder geïnteresseerd in dit onderwerp, nadat een vriendin vertelde dat ze Oreo's met tandpasta at tijdens haar zwangerschap. Ze verzamelden zo'n 50.000 'recepten' van cravings van zwangere vrouwen over de hele wereld en bundelden er 70 voor in een boek met de mooie titel 'Pickles and ice cream'.

Of je het boek echt kunt gebruiken als inspiratie voor je eigen gerechten betwijfelen we, maar leuk om te zien is het zeker!

Had jij ook zo'n gekke zwangerschapscraving?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50