Slaapproblemen van je kind door Sinterklaas: 7 tips!

Slaapproblemen van je kind door Sinterklaas: 7 tips!
  • in Lifestyle
  • 0
  • 541
  • 21/11/2023

Sinterklaas is in het land. Voor kindjes betekent dit, veel spanning, meer prikkels, minder rust. Om je kind toch nog rustig te laten slapen heeft slaapcoach Janine tips die ze graag met je wil delen. Bovendien geeft ze de lezeressen van BabyBytes maar liefst 25 procent korting op haar gids 'Slapen tijdens de feestdagen'!

 #1. Vier het zoveel mogelijk overdag

Die drie weken tot pakjesavond duren lang voor een kind en je kunt merken dat de spanning oploopt tijdens deze weken en je kind wat oververmoeid kan raken. Door pakjesavond te verschuiven naar de middag, kun jij je kind alsnog op tijd in bed leggen om een oververmoeid kind te voorkomen.

Ook de schoen zetten kun je overdag doen zodat je kind niet extra vroeg wakker wordt om te kijken wat er in de schoen zit. 

#2. Vast bedritueel

Houd je vast aan een vast bedtijdritueel. Voorspelbaarheid en structuur geven kinderen een gevoel van veiligheid.

#3. Tijd om te praten

Neem de tijd om met je kind te praten over de opwinding en eventuele zorgen die ze kunnen hebben.

#4. Neem spanning weg

Sommige kindjes vinden het heel eng dat Piet in huis komt. Spreek dan af dat de Piet bij jullie niet in huis mag komen. Dit zal je kind meer rust geven waardoor je kind beter kan gaan slapen. Maak het niet spannender dan dat het is (hier zijn oma’s heel goed in haha) Maar ga niet voor het slapen gaan bijvoorbeeld zeggen: “Ow spannend, wat zal sinterklaas in je schoen gaan doen?”. Je kind zal hier dan meer mee bezig zijn en dit kan het lekker slapen in de weg zitten. Kijk eventueel het Sinterklaasjournaal overdag in plaats van voor het slapen gaan.

#5. Samen ademhalingsoefeningen doen

Doe samen ademhalingsoefeningen met je kind. Je kunt hiervoor een kindermediatie opzetten of samen een paar keer diep in- en uitademen. Dit gaat je kind helpen om ontspannen te slapen.

#6. Houd je kind goed in de gaten

Blijf goed naar je kind kijken. Is je kind erg overprikkeld, plan dan wat meer rust in. Ga lekker het bos in, naar buiten of lees samen een boekje.

#7. Kijk naar het ritme van je kind

Probeer het ritme van je kind zoveel mogelijk te respecteren. Dit gaat je kind juist helpen om beter te slapen.

En laten we eerlijk zijn; hoe beter je kind slaapt, hoe beter jij slaapt en hoe leuker Sinterklaas wordt;)

Korting voor BabyBytes-lezeressen!

Wil jij nog meer handige tips ontvangen om je kind vredig door de feestdagen heen te helpen? Neem dan een kijkje in mijn gids ‘Slapen tijdens de feestdagen’. Deze gids is bedoeld voor ouders die verlangen naar gezellige feestdagen zonder de slaap van hun kindje op te offeren. Of je de feestdagen thuis viert of op locatie: deze gids gaat je helpen.

 Speciaal voor de Babybytes lezer krijg jij nu 25% korting op de gids. De korting is geldig tot en met 30 november 2023. Gebruik de code ‘BABYBYTES’ bij het afrekenen.

Liefs Janine

Lees ook:

Wat krijgen we nou? Als je peuter dutjes weigert
Mijn kind doet altijd vervelend rondom bedtijd

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Ik ben Janine, moeder van een Mace. Ik ben afgestudeerd als kinderslaapcoach en onrustdeskundige en sindsdien help ik gezinnen met mijn bedrijf ‘The new sleepcoach’. Ik leer ouders hoe je op een liefdevolle manier een goede slaapbasis instelt en hoe je een kind beter en zelf kunt laten slapen.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50