Sinds ik moeder ben

Sinds ik moeder ben

Als je van plan bent moeder te worden, weet je meestal wel dat je leven gaat veranderen. Als je eenmaal zwanger bent, wordt het je ook door ervaringsdeskundigen te pas en te onpas verteld. Natuurlijk maakte ik me ook een voorstelling van het leven met een kind. Maar wat iedereen ook steeds zegt en waarvan ik niet anders kan concluderen dan dat het klopt, is dat je het pas echt weet als het zover is. Zodra dat kleine nieuwe leventje op je wordt gelegd is je leven compleet anders. Een deel verwacht, maar ook heel veel zaken niet:

10 x sinds ik moeder ben:

 1. Praat ik (in het bijzijn van mijn kind) alleen nog maar over mezelf in de derde persoon. Het is ‘ mama dit’ en ‘mama dat’. Waar ben IK gebleven?
   
 2. Ben ik een emotioneel wrak. Vooral vervelend nieuws over kindjes en dieren trek ik niet. Die sluizen gaan wel erg makkelijk open. Maar ook op een positieve manier. Ik kan ook veel meer ontroerd raken over iets waar ik voorheen mijn schouders voor ophaalde.
   
 3. Is het alsof er een verborgen put met oneindige liefde is opengetrokken. Waar ik het allemaal vandaan haal, geen idee, maar wat kan ik houden van mijn kind! Ik kan stapelverliefd uren naar hem staren.
   
 4. Weet ik pas hoe zeldzaam (en dierbaar) een echt goede nacht doorslapen is.
   
 5. Praat ik meer over ontlasting dan ik tot nu toe mijn hele leven heb gedaan.
   
 6. Is de kinderafdeling de eerste afdeling die ik in winkels bezoek. Ik vind het zoveel leuker om iets voor mijn kind te kopen, dan voor mezelf.
   
 7. Kan ik mezelf eindeloos gek maken van de zorgen. Wat als er iets met mijn kind gebeurt? Horror! (en die waterlanders weer)
   
 8. Valt het me pas op hoe ontzettend ouderwets en raar sommige kinderliedjes zijn, die ik vroeger gewoon luidkeels meezong (en nu weer).
   
 9. Weet ik pas hoeveel leuke tekenfilms er zijn. Op sommige irritante stemmetjes na, is het helemaal geen straf om lekker samen te kijken.
   
 10. Zie ik pas hoe fascinerend kleine dingen kunnen zijn. Als je door de ogen van je kind probeert te kijken is de wereld een heerlijke ontdekkingstocht. Bovendien is het hartstikke mindfull om met simpele dingen bezig te zijn en gewoon lekker te spelen met je kind (als dat lukt zonder te kijken op je telefoon of alle klusjes die je nog moet doen langs te laten komen in gedachten).

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Krista woont samen met Marco, zoon Kay (2015), dochter Minte (2019) en hond Chico in een huis aan de rand van het bos.  Ze werkt als Senior adviseur Huisvesting bij een zorginstelling. In haar vrije tijd schrijft zij graag zo veel en divers mogelijk; zowel boeken, als korte verhalen en leuke stukjes over het moederschap, kijk maar op kristavanderhulst.nl. Dansen is ook een grote hobby van haar evenals zwemmen, lezen, series kijken en wandelen door het bos. Krista is verslaafd aan lipbalsem, chocola en knuffelen met haar kinderen.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

5 leden zijn nu online
Aanmelden