Serena woont in Lombardije: “Op dat moment wist ik dat de virusuitbraak menens was”

Serena woont in Lombardije: “Op dat moment wist ik dat de virusuitbraak menens was”

Serena woont samen haar Italiaanse man en drie kinderen (6, 4 en 0) in Lombardije, de regio die zwaar getroffen is door het coronavirus. “Toen de schoolreis van mijn zoon afgelast werd, wist ik dat de virusuitbraak menens was. Slechts een aantal uren later gingen alle scholen dicht. Toen kwam het ineens wel heel dichtbij”.

Binnen blijven

“Het advies voor alle Italianen luidt: ouderen moeten binnen blijven, plaatsen met veel mensen zoals winkelcentra en bioscopen moeten zoveel mogelijk vermeden worden, mensen met koorts mogen niet naar buiten en bezoek de eerste hulp alleen als dat strikt noodzakelijk is. Verder wordt er geadviseerd om elkaar niet te begroeten met een hand of kus. Ook gaan alle wedstrijden een maand lang niet door”. 

Maatregelen

“Sinds 24 februari zijn de scholen gesloten en dat duurt waarschijnlijk tot midden maart. Mensen gaan wel naar hun werk, maar er zijn voorzorgsmaatregelen. Zo moeten de werknemers bij sommige bedrijven bij binnenkomst hun handen ontsmetten en wordt hun temperatuur opgemeten”. 

Bang

“Zelf ben ik redelijk bang voor het virus, maar ik ben me er ook van bewust dat kinderen minder aangetast worden en dat gezonde mensen een grote kans hebben om weer te herstellen. Gelukkig zijn er nog geen mensen in onze kenniskring die het virus opgelopen hebben”. 

Lees ook deze forumtopics over het coronavirus...

Lege speeltuin

“Sinds het coronavirus uitgebroken is vermijden wij als gezin drukke plaatsen. We gaan nog wel naar buiten, bijvoorbeeld naar de speeltuin die bijna altijd leeg is. Ook zijn we veel in de tuin. Het sociale leven staat op zijn kop. Zo waren er drie kinderfeestjes die niet doorgingen en verjaardagen worden met zo min mogelijk mensen gevierd”. 

Boodschappen doen

“Ik ga zo min mogelijk boodschappen doen en doe dat zonder de kinderen. De schappen zijn nog niet leeg. Wel merk ik dat de aanbiedingen snel weg zijn en dat er nauwelijks eieren geleverd worden”.

Uitleggen aan kinderen

“Ik laat mijn kinderen niet naar het nieuws kijken, daar vind ik ze te jong voor. Ik heb ze wel eerlijk uitgelegd, zonder te veel details, dat er momenteel een virus heerst en dat we daarom erg moeten oppassen omdat het voor sommige mensen gevaarlijk is”. 

Ben jij bang voor het coronavirus?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Soccer-Mom

    Nee, ik ben niet bang, terwijl ik wel tot de risicogroep behoor. Ik pas mijn leven ook (nog) niet aan. Ik ben gewoon naar het theater geweest en ik ga zaterdagavond gewoon met de kinderen naar een voetbalwedstrijd. Ik heb wel desinfectiegel in huis en ik was mijn handen regelmatig (maar dat deed ik eigenlijk altijd al, net als hoesten/niezen binnenkant elleboog). Op kantoor hetzelfde. Geen handen geven raakt al aardig ingeburgerd. Ik houd verder de berichtgeving van het RIVM goed in de gaten. Meer dan dat vind ik niet nodig en in paniek raken al helemaal niet.

  • Babyblessed

    Bang nee maar hou natuurlijk wel rekening. Denk aan hygiene, drukke plekken vermijden zo ver ik kan. Het is gewoon erg besmettelijk, maar ik ga me er niet druk om maken of bang maken want dan kan ik me net zo goed ook gaan opsluiten.

    Je beperkt wel natuurlijk om proberen te voorkomen dat je zelf ziek word of anderen besmet. Als ik ziek ben blijf ik wel binnen en kom ik niet eerder naar buiten als ik beter ben, omdat je dan gewoon meer kans loopt om ziek te worden.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50