School waarschuwt: ouders stop die telefoon weg!

School waarschuwt: ouders stop die telefoon weg!

Tegenwoordig lopen we bijna allemaal met een smartphone op zak. Het ding is vrijwel onmisbaar geworden in onze maatschappij en ik persoonlijk ben over het algemeen hartstikke blij met deze ontwikkeling. Dan doel ik vooral op de momenten waarop het bezitten van een smartphone ontzettend handig en leuk kan zijn. Foto's maken, de weg vinden, grote levensvragen opzoeken, je financiële overzicht bewaken, afspraken beheren, contact onderhouden met vrienden en bekenden etc etc.

Maar daarnaast moet ik OOK toegeven dat er heus wel eens momenten zijn waarop ik met mijn neus boven het scherm hang terwijl daar niet echt noodzaak voor is. Momenten waarop er om mij heen ook fijne dingen gebeuren en ik die misschien op dat moment even mis. Dat is jammer en daar moeten we voor waken denk ik. Zo dacht een school in Houston US daar ook over en was het zat dat ouders op het schoolplein enkel nog maar naar hun mobiele telefoons stonden te staren.

De school hing een papier aan de gevel met daarop de volgende tekst:

"Je haalt je kind op van school of opvang.
Stop die telefoon weg!
Je kind is blij om je te zien, ben jij ook blij om je kind te zien?

We hebben momenten gezien waarop kinderen trots hun werkjes aan hun ouders probeerden te overhandigen maar hun ouders met hun telefoon bezig waren...

We hebben kinderen horen roepen "mama, mama, mama" maar de ouders besteed meer aandacht aan de telefoon dan aan het roepende kind.

Het is verschrikkelijk, STOP ERMEE!"

Beledigd

De reacties op deze acties liepen uiteen. Sommige ouders voelden zich beledigd en opperde dat ze een drukke baan hebben en ook op het schoolplein nog wel eens mailtjes of telefoontjes staan te beantwoorden. Dat ze heus wel tijd besteedde aan hun kind(eren) als ze thuis waren maar dat ze zich niet schuldig zouden moeten voelen met hun telefoon bezig te zijn op het schoolplein.

Anderen zeiden geschokt te zijn dat de school de brutaliteit had om dit zo op te hangen. "Je weet nooit helemaal precies hoe de situatie van de ouder in elkaar zit en waarom hij of zij met zijn telefoon bezig is". Vooral de manier waarop de boodschap verwoordt was, wekte irritatie op.

Een boel mensen waren het ook eens met deze boodschap en er werd geopperd dat kinderen altijd belangrijker zouden moeten zijn dan een telefoon. Kinderen zijn altijd ontzettend enthousiast over wat ze gemaakt of gepresteerd hebben op school en dat enthousiasme zou niet geremd mogen worden omdat een ouder toevallig met een telefoon bezig is.

Als laatst gaf iemand nog aan dat dit een onderwerp was dat aangesneden moest worden. "De school is geweldig en uit deze boodschap blijkt dat zij duidelijk het beste met onze kinderen voor hebben. Hun uiteindelijke belang is ONZE kinderen!"

Wat vind jij van de actie van deze school? Zou jij ook wel wat minder met je telefoon in je handen kunnen staan?

Suzanne is voormalig redacteur van Babybytes. Ze woont samen met haar vriend en dochtertje van twee. 

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • Barbamammie79

  Helemaal mee eens!! Onze moeders en vaders stonden vroeger gezellig met elkaar te beppen en als we dan naar buiten gingen gaven ze je aandacht. Zo hoort het ook. Weg die stomme schermpjes, wanneer gaan mensen toegeven dat ze gewoon verslaafd zijn? En dat dat dus een probleem is? En de mensen in het verhaal die zich beledigd voelen?.. Tja, zij zijn waarschijnlijk overtuigd, maar te trots om het toe te geven.

 • Lovelyness76

  Geweldig zouden ze hier ook moeten doen. Triest eigenlijk dat ouders hier op aangesproken moeten worden:

 • MaaikeT2

  Ik vind het een goed briefje. Het belang van het kind zou voorop moeten staan. En ja, ik maak me er ook schuldig aan, alleen dan niet op het schoolplein, want ik heb geen smartphone. Maar wel 's ochtends met mijn tablet in bed. "Goedemorgen mama!" "Mama komt zo, even wachten." Ik vind dit moeilijk en confronterend om te lezen, maar ik vind het een goede reminder en ik vind ook dat ik er iets mee moet doen. Ik ga dus nu mijn tablet wegleggen.

 • china-dad

  In China is telefoongedrag volkomen normaal en maatschappelijk geaccepteerd. In de metro, aan de eettafel, in restaurants, ALTIJD zijn ze met dat ding bezig. De telefoon is bij letterlijk alles DE metgezel. Ze zouden nooit zo'n briefje op school hangen. En dat zou wat mij betreft wat minder mogen ja. Dus ik vind het wel een goed briefje.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50