Schokkende reportage over handel in 'afgedankte' adoptiekinderen

Schokkende reportage over handel in
  • in Kinderen
  • 0
  • 15951
  • 28/04/2017

Een kind adopteren om het vervolgens weer 'weg te doen' als je hem om haar zat bent? Dit klinkt je waarschijnlijk belachelijk in de oren en dat IS het ook. Toch is het in Amerika volstrekt normaal en aan de orde van de dag. Dat liet Zembla (VARA) woensdag pijnlijk zien in een heftige documentaire.

Lees ook:
Moet Nederland stoppen met adopteren vanuit het buitenland?

Modeshow

Door deze bizarre manier van handelen is er een vaak schimmige handel in adoptiekinderen ontstaan. Er worden zelfs speciale modeshows georganiseerd, waarbij afgedankte adoptiekinderen zich presenteren aan nieuwe potentiële adoptieouders. De kinderen worden opgemaakt, hebben hun eigen flyer en kunnen eventueel mee op proef naar huis om uit te proberen. Schokkende praktijken, want het gaat hier om zeer kwetsbare kinderen die zo soms wel vier keer worden herplaatst.

Verkeerde intenties? Geen probleem!

De bedoeling is om kinderen zo weer eens kans te geven op een nieuwe start in een liefdevol gezin. Maar dat het ook anders kan, bleek toen Franse journalisten op onderzoek uit gingen. Ze stuiten op een tweedehands markt in adoptiekinderen; op internet staan er duizenden te koop. Iedereen kan op deze manier een adoptiekind overnemen, ook als de intenties verkeerd zijn. Zo zijn er verhalen bekend van kinderen die in handen kwamen van criminelen en te maken kregen met seksueel misbruik.

Zeer heftig

De documentaire laat een zeer heftige realiteit zien die nog maar bij weinig mensen echt bekend is. Zembla geeft een duidelijk beeld over hoe deze markt in elkaar steekt en laat pijnlijk zien hoe wordt omgesprongen met geadopteerde kinderen. De hele documentaire is hier vanaf minuut 02:10 te bekijken.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50