Sandra (28): “Ik werd maar niet ongesteld”

Sandra (28): “Ik werd maar niet ongesteld”
  • in Overig
  • 0
  • 1198
  • 27/10/2022

Het lukte Sandra maar niet om zwanger te raken omdat ze geen menstruatie had. Toch heeft dit verhaal een happy end.

“Mijn man en ik besloten om te stoppen met de pil om te gaan proberen zwanger te raken”, vertelt Sandra. “We wisten dat de kans klein was dat het meteen zou lukken, maar hadden wel de hoop dat het binnen een half jaar zou gebeuren. Dat lukte tenminste bij iedereen in de vriendenkring.
Elke maand maakte ik gebruik van ovulatietesten en apps. Na een half jaar was ik nog niet zwanger, maar ik menstrueerde ook niet meer. Daardoor had ik elke maand de stille hoop dat ik zwanger was, omdat ik niet ongesteld werd. Ik moest van de dokter wachten. Pas na drie kwart jaar wilde ze een echo maken.”

Clomid

“Bij de echo bleken er genoeg eitjes te zitten. Ik moest dus weer wachten. Na twee maanden werd ik nog steeds niet ongesteld en heb ik zelf een doorverwijzing naar het ziekenhuis geëist. Na een jaar proberen kon ik daar eindelijk terecht. Eerst kreeg ik Clomid voorgeschreven. Na twee rondes, steeds met ophoging, gebeurde er nog niets. Ik moest eigenlijk nog een ronde Clomid doen, maar ik gaf aan dat ik meteen wilde overstappen op de injecties. Dat mocht. Elke dag injecteerde ik mezelf in mijn buik met de hormonen. Al na één ronde raakte ik zwanger! We hebben nu een prachtige dochter.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50