Rosanne (29): “Nóg een kindje, geen relatie”

Rosanne (29): “Nóg een kindje, geen relatie”

Op haar 26e werd Rosanne onverwachts zwanger van haar zoon. Voor haar toenmalige partner was dat flink schrikken, hij zag het niet zitten. De vraag was dan ook: ‘Wat ga je eraan laten doen?’

Abortus uitgesloten

“Eerlijk? Ik wilde er niets aan laten doen. Ik had in het verleden te maken gehad met een miskraam en dat was al pijnlijk genoeg, een abortus was per definitie uitgesloten. Op een ochtend, nog in het eerste trimester van de zwangerschap, kwam het hoge woord eruit. Hij wilde niet langer samen zijn en hij wilde geen gezin vormen, hij wist zelfs niet zeker of hij zijn kind ooit wilde ontmoeten”.

 Alles alleen

“Ik heb geen seconde nagedacht. Ik ben naar mijn moeder vertrokken en had diezelfde middag een huurcontract bij een boer ondertekend voor een kleine particuliere huurwoning met 1 slaapkamer. Tijdens de gehele zwangerschap heb ik vrijwel alles alleen gedaan: de babyspullen kopen, een besluit over de naam nemen, alle meubeltjes sjouwen en in elkaar zetten…” 

Toch betrokken

“Ondanks dat ben ik met man en macht blijven trekken aan mijn ex-partner en dat heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat ik hem, ondanks dat ik onwijs pissig op hem was, zoveel mogelijk heb kunnen betrekken bij de zwangerschap. Hij ging mee naar echo’s, is bij de bevalling geweest, hield tijdens de bevalling mijn familie op de hoogte, we hebben zelfs een kraamfeestje bij hem thuis gehouden”.

Lees nog meer real-life verhalen

Kriebelen

“En nu? Hij is echt een fantastische vader! We proberen zoveel mogelijk samen met onze zoon te doen: op vakantie, naar de dierentuin en pretparken, meerdere keren in de week samen eten. Uiteindelijk begon het te kriebelen bij mij, ik wilde graag een broertje of zusje voor onze zoon. Het idee van een donor is kort door mijn hoofd gegaan, maar dat voelde niet goed. Ik wilde graag een vol broertje of zusje voor onze peuter. Ik ben erover in gesprek gegaan met mijn ex en hij wees het idee niet direct af, waar ik eigenlijk wel vanuit was gegaan”. 

Positieve test

“Een maand of vier later was de kogel door de kerk, we hadden gemeenschap en hij besloot geen condoom te dragen. Het is niet zo’n prater, maar toen ik later vroeg of hij bewust geen condoom had gedragen, was het antwoord ‘ja’. Ik kon mijn geluk niet op, ik wilde dit zó graag! En nu wilde hij ook, wat een geschenk. De volgende cyclus startte ik met ovulatietesten en toen die positief uitsloeg heb ik hem geappt, heel a-romantisch, dat het tijd was.Het was meteen raak. Negen dagen na die positieve ovulatietest had ik een positieve zwangerschapstest in handen”.

Tweeling

“Nog een week of drie daarna, toen ik zes weken zwanger was, kreeg ik een eerste echo, omdat mijn kwaaltjes zo heftig en anders waren dan de eerste zwangerschap. Toen bleek dat wij een tweeling verwachten! Inmiddels ben ik ruim 26 weken zwanger en verwachten wij begin 2022 een broertje en een zusje voor onze lieve zoon”. 

Zorg verdelen

“We zullen een paar weken min of meer moeten samenwonen om de zorg van twee baby’s en een peuter op te vangen, maar dat doen we met liefde. Hoe de rest van de zorg verdeeld gaat worden is een kwestie van afwachten en aankijken, maar we zijn samen gewoon onwijs leuke ouders. Een relatie is daar wat ons betreft niet voor nodig en ik hoop hiermee ook anderen te kunnen inspireren”.

Dit verhaal is anoniem ingezonden via het contactformulier onder het artikel. Wil jij ook graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via het contactformulier.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Chudo

    Hmmm nou uiterst bijzonder. Of ik het geloof weet ik niet..

  • BAMMOEDER

    Co ouderschap kan je inderdaad ook met een donor (in dit geval ex-vriend) hebben, heel speciaal hoor! Ik ken wel meer die een co ouderschap hebben met een donor. Ik houd altijd wel van dit soort gezinnen. Anders dan het traditionele beeld van een gezin. 😊

  • Ashleyjessy

    Super Mooi dat het zo is gelopen/loopt! Ik denk alleen wel dat dit een uitzonderlijk geval is ..

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50