Roos coacht: wat heb je eigenlijk al wél bereikt?

Roos coacht: wat heb je eigenlijk al wél bereikt?
  • in Lifestyle
  • 0
  • 3644
  • 13/01/2017

Het is momenteel onwijs hip om het verschrikkelijk druk te hebben en om bezig te zijn met je doelen behalen. Je life-goals. Wat wil je allemaal bereiken? Hoe hoog leg je je lat? Hoe avontuurlijk ben je? Wat is je bucket list?

Opzich niks mis mee. Doelen behalen is leuk. En bewust leven helemaal.  Maar ik heb het idee dat we soms zo bezig zijn met wat we nog willen dat we vergeten wat we allemaal al hebben. Ik kan er zelf ook wat van hoor. Ik wil mijn eigen praktijk nog meer op de kaart hebben, ik wil gezonder leven, ik wil een boek schrijven, ik wil die leuke nieuwe training nog volgen, ik wil...

Wens in vervulling

Ik was tot tranen toe geroerd toen een vriendinnetje tegen me zei "Roos, ik ben zo bezig geweest met wat ik allemaal nog wil bereiken dat ik bijna vergat dat mijn grootste wens al in vervulling is gegaan: ik ben mama van twee prachtige kindjes! Hoe tof is dat!" 

Inderdaad. Hoe tof is dat? 

Vele van de lezeressen hier hebben dan doel waarschijnlijk ook al bereikt, of zijn dat doel nu aan het uitbroeden. En hoe TOF is dat! 

Achtbaan

Ik beloof je, daar kan geen baan, geen reis, geen bucketlist tegenop! Moeder worden en zijn is een achtbaan waar je niet vanaf kunt stappen. En soms is het heerlijk, en soms is het vreselijk. Maar dat je moeder bent, en dat je hart gegroeid is door het kindje dat je bij je hebt gedragen, dat blijft. Voor eeuwig. Hoe TOF is dat!

Soms heb je dat wel eens nodig. Zo'n in-your-face momentje. Dat je denkt: "Slik. Oh ja. Zó zat het!" En ja, ik heb nog steeds mooie plannen. Ik hoop dat jullie die ook hebben. Van plannen, en doelen en 'life-goals' kun je namelijk heel erg blij worden.

Maar nog veel meer van het kijken naar wat je al allemaal bereikt hebt. Wat het leven je allemaal al heeft gebracht.

Ik wens jullie allemaal een prachtig 2017! Met mooie nieuwe doelen om te behalen, en met heel veel geluk in het hier en nu!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Rosanne van der Laarse is moeder van twee heerlijke druktemakers en dus ervaringsdeskundige op het gebied van 'ouder zijn'. Ze weet hoe ongelofelijk lastig opvoeden kan zijn, zelfs als alles redelijk 'naar behoren' gaat. Ook weet ze door ruim 13 jaar ervaring in de Jeugdzorg dat dat nog maar het begin kan zijn, en dat veel ouders voor veel grotere uitdagingen staan.

In 2014 is ze gestart met haar praktijk De Kinder- en Opvoedcoach; waar ze coaching en training geeft aan kinderen, jongeren en ouders. Haar missie is haar bijdrage te leveren aan meer gelukkige gezinnen in dit land. Dat geluk zit vaak in de kleine dingen.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50