Romana (21): Dat bevallingsbad? Daar was niet eens tijd voor!

Romana (21): Dat bevallingsbad? Daar was niet eens tijd voor!

Een lange, slome bevalling van twee dagen? Voor Romana (21) niet. Haar bevalling duurde een stuk korter. Dat bevallingsbad? Daar was niet eens tijd voor!

“Mijn zwangerschap zelf was een ramp, alle kwaaltjes die je kon hebben, had ik. Zwangerschapsdementie, oedeem, vermoeidheid. Extreme misselijkheid, de gehele zwangerschap door waardoor ik op het puntje van uitdroging stond en de rest kunnen we zelf wel invullen denk ik”.

Goed ingelezen

“Tijdens mijn zwangerschap is mij vooral verteld dat de weeën en het persen heel lang konden duren en ja, uitscheuren wel een feit was. Als je dat hoort, dan lees je je natuurlijk ook goed in. Ik denk dat ik alle boeken en online bladen wel heb gehad destijds! Zelf wilde ik dan ook graag thuis bevallen in een bevallingsbad, muziekje aan en een rustige sfeer zonder honden of katten om me heen”.

Dat liep anders

“Dat liep even anders. Mijn bevalling vond dan wel thuis plaats en ik had muziek op, maar daar hield het ook wel bij op… Dat bevallingsbad? Daar was niet eens tijd voor. En die honden en katten? Die interesseerden me geen moer meer”. 

Lees hier nog meer bevallingsverhalen!

 

Even onder de douche

“Ik had pas 10 minuten weeën toen we de verloskundige belden, want ze waren al om de zoveel minuten. Ik moest nog maar even onder de douche gaan zitten en later maar weer bellen als de weeën erger werden. Voor mijn gevoel werd dan nog net niet uitgelachen... Eenmaal onder de douche heb ik na 15 minuten tegen mijn vriend gezegd dat hij wel weer mocht bellen”. 

Geen pauze

“Nu kwam ze wel langs, maar moesten niet al te veel verwachten. Ze was er dan ook binnen no time en controleerde hoeveel ontsluiting ik had, zes centimeter! De weeën, ik trok ze niet. Ze kwamen zo snel achter elkaar, ik had gewoon geen pauzes. De verloskundige besloot de vliezen te breken, maar op het moment dat ze dat wilde doen, braken ze al. Ik moest dan maar op mijn linker zij gaan liggen”. 

In shock

“Nogmaals controle en ja hoor, 10 centimeter. Ik mocht persen. Al met al? 30 min! Mijn bevalling duurde in totaal maar anderhalf uur. Iedereen was in shock. Oh en dat poepen tijdens de bevalling? Ja dat gebeurd! En dat uitscheuren? Je ontkomt er niet aan! Ik had aardig wat hechtingen”.

Licht traumatisch

“Moedergevoelens had ik ook echt niet direct, een licht traumatische bevalling wel. Want ja, ook ik hoef tot op heden geen tweede kindje. Ook al hou ik van mijn zoon die nu bijna acht maanden is, die bevalling ben ik nog niet vergeten. En ondanks alles, moet je niet vergeten te genieten! Want ze worden zo snel groot”.

Wil jij graag je bevallingsverhaal delen? Vul dan onderstaand contactformulier in en wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site. Lees hier nog meer bevallingsverhalen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50