Rode Kruis helpt zwangere vrouwen in Mali

Rode Kruis helpt zwangere vrouwen in Mali

In Mali sterft er elke twee uur een zwangere vrouw en daarom heeft het Rode Kruis gironummer 6868 opengesteld voor donaties.

Met het geld wil de organisatie voedsel, medische zorg en motoren om ze voor de bevalling naar klinieken te vervoeren bekostigen. Het Rode Kruis is bezorgd omdat door de droogte veel zwangere vrouwen verzwakt zijn. Er wordt verwacht dat de droogte de komende maanden zal toenemen. “Tijdens de droogtemaanden zien we in ons ziekenhuis dat er meer vrouwen sterven door complicaties bij de bevalling en zwangerschap. Vrouwen zijn verzwakt door het tekort aan eten in deze tijd”, citeert het Rode Kruis verloskundige Nafissa Hamado.

Lees ook:
331 Afrikaanse namen in de BabyBytes-namengenerator

Mali

De hulp is ook bedoeld voor zwangere vrouwen in Soedan en Nigeria, maar de nadruk ligt op Mali waar problemen zich al jaren opstapelen. Het land gaat gebukt onder conflicten, droogte en een gebrek aan voedsel en drinkwater.

Bronnen: Telegraaf.nl/RTLnieuws.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50