RIVM gaat intensiever informeren over vaccinaties bij kinderen

RIVM gaat intensiever informeren over vaccinaties bij kinderen
  • in Kinderen
  • 2
  • 13222
  • 29/10/2016

Na alle ophef de afgelopen weken over het wel of niet vaccineren van je kindje, heeft het RIVM nu bekend gemaakt meer tijd te gaat steken in het spreken met ouders die vragen hebben over het nut van vaccineren van hun kinderen, de eventuele angsten die ze hebben en om voorlichting nog beter en duidelijker te maken.

Bijscholing

Verpleegkundigen en artsen die werken met het Rijksvaccinatieprogramma, krijgen volgend jaar een (online) cursus aangeboden waarin special aandacht wordt besteed aan de inhoud van vaccins en de achtergronden van ieder vaccin. Dit moet onduidelijkheden voorkomen en meer vertrouwen wekken bij ouders. 

De maatregelen worden genomen omdat het RIVM al twee jaar op rij een daling van %0,5 ziet in het aantal kinderen dat gevaccineerd wordt. Het percentage gevaccineerde kinderen ligt in Nederland op %95.   

Lees ook: Kom je ook op mijn waterpokkenfeestje?

Steeds meer vragen

Consultatiebureaus krijgen steeds vaker te maken met ouders die vragen stellen of de vaccins in twijfel trekken. Vragen stellen vinden zij geen enkel probleem en willen doormiddel van deze bijscholing alle vragen zo goed en duidelijk mogelijk kunnen beantwoorden om zo twijfels en onzekerheid weg te nemen. Het is nog steeds van essentieel belang dat mensen hun kinderen inenten. Het procent ingeënte kinderen mag niet onder de %90 komen omdat er dan een groot risico bestaat dat een ernstige infectieziekte uitbreekt. De kinderen die dan geen vaccinaties hebben gehad, kunnen dan makkelijk besmet raken.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50